HETE YKSEL

Osmanovski visade storform i genrepet

FOTBOLL

MALMÖ

Yksel Osmanovski är het.

Ett mål och en målgivande passning när MFF slog Gais med 2-0.

Men är han tillräckligt het för att få spela i söndagens premiär mot Göteborg?

- Vi har angenäma saker att fundera över. Vi får se vilka som är hela och friska, säger Tom Prahl.

Foto: BILDBYRÅN
MÄSTARFORM Malmö visade, inför söndagens premiär mot Blåvitt, att formen är på gång. Seger med 2-0 mot Gais och Afonso (bilden) var på hugget. Men Yksel Osmanovski imponerade mest.

"Problemen" kan lösa sig av sig själva. I går var Niklas Skoog sjuk och kunde inte spela. I paus bytte MFF ut tre fjärdedelar av backlinjen.

- Vi hade lite småbekymmer med Patrik (Andersson), Olof (Persson) och Hasse (Mattisson) och ville inte ta risker, säger Prahl.

Patrik Andersson fick känningar i framsidan av ett lår.

Olof Persson har problem med en ljumske.

Hasse Mattisson blev magsjuk.

"Yksel väldigt bra"

Med Skoog sjuk valde Prahl att låta Osmanovski spela på den vänsterkantplats han trivs bäst med och Afonso Alves fick flytta upp till den anfallsplats han hellre spelar i.

- Yksel har väldigt bra kvaliteter. Jag tycker att vi fick ett bättre djupledsspel i dag än vi haft tidigare. Även om det inte bet ända in fanns intentionerna där.

- Målet som Mackan (Rosenberg) gör är strålande fint. Yksel (Osmanovski) dyker in ifrån sin position så som jag vill att Afonso också ska göra, säger Prahl.

Afonso inledde piggt i tio minuter då han ständigt utmanade och nästan var på väg att komma loss och göra mål. Sen försvann han mer eller mindre ur matchbilden då ett försiktigt MFF mest ville slippa undan skador och ett taggat Gais skapade väl så många målchanser.

- Det var lite lättvindligt några gånger. Dom fick komma in bakom vår backlinje. Men vi fick göra två mål och det kan vara rätt så värdefullt att komma till Göteborgsmatchen och känna att vi kan göra mål, säger Prahl.

Bryr sig inte om Ijeh

Jon Inge Höiland gjorde comeback i andra halvlek.

- Det är ett fantastiskt inlägg till Yksels mål som han slår. Det syntes inte att han har varit borta länge. Sen är frågan om han orkar spela 90 minuter ifall vi väljer att starta med honom.

Att Peter Ijeh missar den heta premiären vill Tom Prahl inte fokusera på.

- Det är ingenting som vi behöver bry oss om, men det är ju synd om han är allvarligt skadad. Ska vi vinna våra matcher gäller det att titta på oss själva och vara bra.

Stefan Alfelt