”Vi har en beredskap att köpa någon bra spelare”

Här är hela chattet med Malmö-tränaren Tom Prahl

FOTBOLL

STJ säger: Finns det någon spelare i Allsvenskan som du skulle vilja ha in i MFF:s startelva?

  Tom Prahl säger: Den frågan har jag fått många gånger och jag har faktiskt inte funderat på det, så jag passar.

StarLight säger: Hur ser du på Markus Rosenbergs framtid i Mamlö FF?

  Tom Prahl säger: Jag hoppas att utvecklingen är positiv, att vi får behålla honom och jobba med honom i vårt lag en tid framför. Han själv är nog inte så angelägen om att sticka utomlands fprt som folk verkar tror. Han vill själv vara mogen innan han tar steget.

Jonta säger: Det ryktas om Markus Allbäck till Malmö, men allvarligt – tar han en plats i ert anfall? Rosenberg och Skoog har ju passat bra tillsammans i träningsmatcherna

  Tom Prahl säger: Jag tror mer att det är rykten. Kommer Allbäck till Sverige har han svårt att undgå Örgryte. Men självklart, allting är möjligt. Om vi värvar Allbäck är det i det scenariot att Markus Rosenberg har försvunnit. Men, som sagt, jag tror inte att det är trovärdigt, det finns för många kopplingar till Örgryte.

droghurt säger: Vad hände egentligen med Sypniewski?

  Tom Prahl säger: Han klarade inte av det, han hade för många personliga problem helt enkelt. När han värvades trodde man att allting kunde bli bättre och att han skulle kunna utvecklas till det bättre hos oss. Men – detta var 2004, nu är det 2005 – vi slutar gräva i det nu tycker jag.

andy säger: Hej Tom, vem är nästa svenska storstjärna från Allsvenskan, som ännu inte slagit igenom?

  Tom Prahl säger: Mackan Rosenberg har väl inte slagit igenom helt än, internationellt sett. Dusan Djuric har också stor potential. Elfsborgs Samuel Holmén kan också ta ett sånt steg. Helsingborgs Eldin Karisik. Med att slå igenom menar jag att ta steget fullt ut internationellt.

Bulk säger: Vad är viktigast för dig att lyckas i? Ligan eller Champions leaugue?

  Tom Prahl säger: Det är att lyckas i Allsvenskan, så krass måste jag vara. Malmö-supportrarna ser nog det som finare. Champions League skulle förstås vara något nytt och spännande.

Michael säger: Patrik Andersson såg VÄLDIGT stabil ut under gårdagens match, men utgick i halvtid. Är det tänkt att han ska starta på söndag?

  Tom Prahl säger: Jag vågar inte svara på det. Han har ju lite småskavanker i låret som kan sätta käppar i hjulet...men är han frisk och hel är det stor chans att han spelar. Patrik har bara spelat två halvlekar, och det är viktigt att vi inte stressar. Han har ju tänjt på sin kropp i utlandet och sugit ut mycket.

Johan säger: Hur går dina funderingar kring Yksel? Han verkar ju vara riktigt på gång nu.

  Tom Prahl säger: Vi har ett angenämt probelm. Vi har ett antal alternativ till vänster, Afonso och Yksel. Det är tufft att plocka ut en startelva. Yksel har en uppsida, ett antal fina kvaliteter. Dessutom har han producerat ett antal mål på försäsongen (3).

Tuppen säger: Hur långt gångna planer finns för backförstärkningar av typ Andreas Jakobsson eller Mikael Nilsson nu när Brasilienresan inte bar frukt

  Tom Prahl säger: Vi har en beredskap att köpa någon bra spelare. De namn du nämner är rätt nivå på spelare. Däremot kan jag inte säga om just dom är heta nu.

HenrikAndersson säger: Din åsikt om Royal League?

  Tom Prahl säger: Jag är precis som många andra ledare och spelare som varit med i ligan positiv. Det förlänger tävlingssäsongen vilket behövs för att svenska lag ska hävda sig i Europa. Det sätter dessutom tryck på att förbättra planerna och anläggningarna i Sverige. Det har förstås varit svårspelade förhållanden, vilket gjort att det inte varit lätt att bjuda på bra fotboll. Det har ändå varit bra inställning och en hel del kvalitet.

Dan säger: Skulle du någon gång kunna tänka dig att bli förbundskapten för landslaget?

  Tom Prahl säger: Nej...jag tror jag börjar bli lite gammal för det. Jag tror inte att jag skulle hoppa på det i dagsläget. Det är mycket resor, du är borta mycket. I ett klubblag är du mer stationär. Det är inget som jag sätter högt upp på önskelistan.

Bapupa säger: Hur känns det att vara så stora favoriter – det kan ju bara bli himmel eller pannkaka, inget mittemellan?

  Tom Prahl säger: Det är väl lite som i fjol. Man känner mer lättnad än glädje när man har vunnit. Det är inte helt enkelt att vara favorit. Du måste hela tiden vara lite bättre än konkurrenterna. Att vinna som favorit är nästan en ännu bättre prestation.

MFF säger: Hur är det med Afonso - läste att han fick en lårkaka igår?

  Tom Prahl säger: Jag såg honom precis gå över asfalten här utanför fönstret där jag sitter...det såg stelt ut. Han tränar inte idag, men jag tror inte att det ska hindra honom från spel.

Schonis säger: Du har ju bara tränat lag i södra Sverige – skulle du nån gång kunna tänka dig att träna ett Stockholms lag?

  Tom Prahl säger: Det är väl samma svar där - det här är min 14:e säsong i allsvenskan, ska jag ha något nytt lag är det här nere i söder eller i utlandet. Jag tror inte att jag flyttar inom landet fler gånger.

Mangan säger: Vilka lag tror du hamnar på de 3 första platserna när säsongen är slut?

  Tom Prahl säger: Malmö, Göteborg och Hammarby. Jag vill tacka för det enorma intresse som finns runt Malmö. Jag hoppas att vi svarar mot de förväntningar som finns.

sportbladet.se ([email protected])