”Vi har pratat med Mathias Svensson”

Här är hela chattet med Elfsborgs-tränaren Magnus Haglund

FOTBOLL

Jocke Johansson, Guliganerna säger: Hej Magnus! Två frågor att börja med – hur stort inflytande tror du att Anders Svensson har på resten av truppen? Det har pratats mycket under försäsongen om Elfsborgs anfall Berggren-Mobaeck. Hur ser du på detta? Är det oroande att Elfsborgs så starke Berggren inte nätat under försäsongen? //Jocke

  Magnus Haglund säger: Svårt att taxera i någon procentsats. Som spelare och som person kommer han att betyda väldigt mycket, han kommer att lyfta många personer i laget. Som svar på del 2: Jag litar på Hasse och är övertygad om att han kommer att få fart på målskyttet i någon av de inledande matcherna. Jag är tillfreds med de forwards jag har.

david säger: Hur bra tror du att Samuel Holmén kommer att bli? Vilken spelare i allsvenskan skulle du helst vilja ha i dagsläget i truppen?

  Magnus Haglund säger: Redan i år kommer han att visa att han är en av allsenskans absolut bästa innermittfältare. Med tiden kommer han att bli A-landslagsman och han kommer att spela i någon av Europas bästa ligor. Del 2: Det är klart att en sån som Markus Rosenberg vill nog alla allvenska lag ha.

Mac säger: Har era unga talanger gått från "lovande" till "färdiga" allvenska spelare än?

  Magnus Haglund säger: En intressant fråga. Vi har 11 av 19 spelare som passerat genom vårt juniorlag - utav de som spelar mycket är Wiland, Martin Andersson, Johan Sjöberg, Martin Strömberg, Samuel Holmén och Andreas Klarström definitvit färdiga.

Jacob säger: Men hur kommer ni att spela i år med tanke på att Lasses fina djupledsspel

försvinner?

  Magnus Haglund säger: Vi jobbar hårt med att få fler mittfältare att löpa i djupled i stället. Den detaljen börjar att sitta allt mer. Djupledsspelet blir en viktig faktor. Frågan är befogad.

patrik30 säger: Hur nära är en överång med Mathias Svensson till IFE? Ryktena säger att han i princip är klar om Norwich åker ur Premier League.

  Magnus Haglund säger: Ryktena ligger nog en bra bit före sanningen. Vi har pratat med Mathias vilket vi gjort under lång tid - sedan om han väljer att flytta hem, och om han väljer Elfsborg vet jag inte, så långt har vi inte kommit. Mathias är en startande Premier League-spelare, det förstår alla att han skulle betyda mycket. Dessutom har vi bara tre forwards i truppen.

Elfsborgaren säger: Hej Magnus! Nu kommer konstgräset till Borås Arena. Vad tycker du egentligen om att spela på det underlaget? Och kommer ni att dra en fördel i de långa loppet?

  Magnus Haglund säger: Jag tycker om konstgräs eftersom att det ger oss möjlighet att spela på bra planer hela året, det gynnar vårt spel och det kommer att vara bra för oss i långa loppet. Spelarna har redan köpt det och anpassat sig. Jag tycker att underlaget passar just min trupp, vi jobbar ju mycket med ett fint passningspel.

delpiero säger: Vad tycker du är Elfsborgs starkaste respektive svagaste sida?

  Magnus Haglund säger: Starkast: Vårt passningspel. När det stämmer är det bäst i Sverige. Svagast: Vi har ingen väldigt svag sida, däremot jobbar vi ständigt på att flytta upp lägstanivån.

Per säger: Alla snackar om Anders Svensson. Vilken annan spelare tror du kommer betyda mest för Elfsborg i år?

  Magnus Haglund säger: Samuel Holmén. Han är en tvåfotad, tvåvägsspelare med god karaktär som får sitt definitiva genombrott.

Fransson säger: Hej Magnus ! Vilka tror du vinner allsvenskan i år och var tror du att ni placerar er?

  Magnus Haglund säger: Malmö och Göteborg gör upp om guldet. Vi är ett av de lagen som slåss om medaljer i klungan bakom. Jag vill tacka för alla frågor och hälsar alla supportrar varmt välkomna till Borås Arena för att stötta oss i år!

sportbladet.se ([email protected])