Lundin om Töfting: Det var aldrig några hårda ord

Läs hela chattet med BK Häckens tränare Stefan Lundin

FOTBOLL

atl madrid säger: Vilka spelare är viktigast för Häcken i årets allsvenska ?!

  Stefan Lundin säger: Som vanligt är alla spelare viktiga. Man ska akta sig för att plocka ut nyckelspelare. Binder man upp sig kring en spelare hämmas de andra.

Tom säger: Hur kommer det att kännas som nykomling att springa ut på ett fullsatt Stockholms Stadion i premiären?

  Stefan Lundin säger: Enbart stimulerande. Djurgården är ju favoriter, det ska vi dra nytta av. Det är en svår match för oss, de är duktiga men vi har en god chans. Det händer ofta saker i början av serien, som man inte räknar med. Man överraskas ofta. Favoriter faller, misstag görs.

Naldorinho säger: Hej Stefan! Kommer er unge anfallare Daniel Larsson att få mycket speltid i år?

  Stefan Lundin säger: Det är inte omöjligt. Just nu är han lätt knäskadad, och tränar inte till hundra procent. Men han var väldigt duktig under försäsongen och är en glödhet konkurrent.

stellan säger: Tror du att Göteborg kommer vara fotbollens huvudstad i år?

  Stefan Lundin säger: Det kan nog vara rätt jämnt fördelat mellna Stockholm, Göteborg och Skåne. De regionerna känns ganska jämbördiga just i år - vilket förstås kommer att vässa intresset ännu mer.

Arti säger: Känns det inte konstigt att ha tränat IFK Göteborg, och att du nu är i Häcken? Och vilka fördelar har man av det?

  Stefan Lundin säger: Det känns inte alls konstigt, jag har ju dessutom tränat Halmstad och Örebro. Sedan spelade jag i AIK och Gefle, och dessutom har jag tränat Gefle IF. Det är bara skoj. IFK Göteborg är bara ett av de andra 13 lagen. Om det är en fördel att ha tränat IFK Göteborg? Nja, det vete f-n. Jag vet ju inte hur de tänker nu, det är en ny tränare där nu och mycket nytt. Men en god erfarenhet är det.

ÖSK säger: Hej Stefan! Varför valde du att gå ifrån Örebro?

  Stefan Lundin säger: Av sociala skäl. Jag pendlade i två års tid till Örebro och det fungerade inte tillräckligt bra. Det var orsaken till att jag ville flytta tillbaka till Göteborg, Just nu har jag barnen i 14 dagar, sedan har min ex-fru barnen i 14 dagar. Det var svårt att få den situationen att fungera när jag bodde i Örebro. Fotbollsmässigt trivdes jag bra i Örebro, det är en bra klubb. Det är en skandal att ÖSK flyttades ned efter alla ekonomiska turer, ett sådant beslut kan inte tas på sådana grunder tycker jag.

arne säger: Det känns som det blåst väldigt mycket kring Stig Töfting redan nu innan säsongen startat. Hur ser du på det, kan det påverka laget negativt under säsongen?

  Stefan Lundin säger: Den massmediala matchen när det gäller intresset på försäsongen vann vi med 10-15 poäng, det har ju varit ett väldigt drag runt Häcken, mycket på grund av Töfting. Synd bara att man inte får ta med sig de poängen in till seien...När det gäller Töfting ska man inte lyfta upp det till någon meningsskiljaktighetsfråga – det här är en laguttagningsfråga, inget annat. Det har aldrig varit några hårda ord mellan oss. Han ville inte spela till höger på mittfältet, då löste vi det genom att skaffa Jonas Henriksson. Nu konkurrerar Stig på innermittfältet igen. Där krigar han mot Dulee (Johnson) och Jesper Ljung. Om Stig blir uttagen som högeryttermittfältare kommer han att spela där, men främst konkurrerar han centralt.

Igor Stimach säger: Du blir ofta beskylld för att dina lag spelar tråkig fotboll. Tycker du att det är något som stämmer?

  Stefan Lundin säger: Nej, det tycker jag inte. Tittar man på Örebro de senaste åren, speciellt våra hemmamatcher, så var det fantastiska matcher med mycket målchanser. Däremot tror jag på en balans mellan korta och långa bollar.

Pejjo säger: Stefan,är Lucic Allsvenskans bästa nyförvärv?

  Stefan Lundin säger: Överlägset! Han är sanslöst smart som försvarare.

Ronaldhinho säger: Hej Stefan! Tror du att Häcken har en chans eller tillräcklig potential att ta sig till Uefa-cupen eller Champions League inom en snar framtid?

  Stefan Lundin säger: Ja, det tror jag - på grund av att Häcken har bra ekonomi. År ett, handlar det om att hänga kvar. En sak i taget.

Andyy säger: Vad tycker Du Häcken bör göra för att få i gång lite "drag" kring Rambergsvallen?

  Stefan Lundin säger: Det är väldigt svårt att få bort gamla invanda mönster när det gäller publiktillströmning – men är det någon som skulle lyckas är det Häcken, eftersom att vi finns på Hisingen. Man håller på att bygga om mycket här vilket kan bli betydelsefullt på sikt. Det är bostadsbyggande på gång, vilket leder till omstruktureringar gällande boendet – och det kan gynna BK Häcken.

delpiero säger: Vad tror du om Dioh Williams chanser att lyckas i allsvenskan? Och vad tycker du om Håkan Mild i förhållande till Stig Töfting?

  Stefan Lundin säger: Williams har goda chanser att lyckas. Han har några extrakvaliteter, men det är upp till honom. Lite tid ska man ge honom. Töfing och Mild har helt olika spelstilar, trots att folk inte tror det. Håkan spelar mer rakt, tacklar mer än vad Stig gör. Stig är en lirare, det låter kanske lite konstigt att säga men så är det faktiskt. Det är inte många som vet - men nu fick ni information om det.

Jeppe säger: Ni har tre bra mittbackar, Teddy, Hedén, och Jimmy Dixon. Hur tänker du där?

  Stefan Lundin säger: Vi flyttar ut Hedén på vänsterbacken. I de sista matcherna har jag matchat honom så.

Jeppe säger: Om du fick välja en enda spelare i världen att plocka in i Häckens förstaelva, vem skulle det bli?

  Stefan Lundin säger: Normalt är det fel mot sina egna spelare att säga något, men när det gäller hela världen bjuder jag på det. Är det någon som ”makes the difference ” så är det Chelseas Frank Lampard, i god konkurrens med Kaka. Känner Lampard sig lite sliten kan jag sträcka mig till att ta honom... Jag tackar för intresset och alla bra frågor. Välkomna till Rambergsvallen!

sportbladet.se ([email protected])