”Jörgen var besviken, men vi respekterar varandra till hundra procent”

Här är hela chattet med Landskrona-tränaren Mats Jingblad

FOTBOLL

Patrik säger: Hur stora är Landskronas chans att bli topp 5?

  Mats Jingblad säger: Väldigt svårt att svara på. Vår målsättning är att ta ett steg upp från de nedre regionerna och bli ett stabilt allsvenskt lag. Målet är att bli bland de sju, åtta bästa. Vi har levt med kniven på strupen de senaste åren, vi behöver ta ett steg uppåt. Av 23 spelare i truppen är 17 spelare 80-talister, så vi har framtiden för oss - men ge oss lite tid.

Krill gorill säger: De flesta vet att Kevin Amuneke är ett spännande framtidslöfte men hur ser du på den frågan? Är detta året för hans genombrott eller har han fortfarande ett par år kvar ?

  Mats Jingblad säger: Kevin har en mycket stor potential att bli en mycket bra fotbollspelare. Han behöver utvecklas i lugn och ro men har alla egenskaper för att bli något stort. Vi hoppas dock att genombrottet kommer i år. Han visade redan i fjol att han kan ta för sig på den här scenen.

Andreas säger: Ni har kommit 11 tre år i rad nu, vad tyder på att ni ska få en bättre placering i år tycker du?

  Mats Jingblad säger: De flesta spelarna har mognat lite. De är fortfarande vädligt unga men de flesta vet vad som krävs för att ta ett steg uppåt – och vi jobbar väldigt målmedvetet för att vi ska klara detta steget.

Stoffe säger: Vad har Roar och Kalle björklund för uppgifter? är lite fundersam om hur upplägget är!

  Mats Jingblad säger: Vi hjälper varandra hela tiden, vi är tre fotbollspelare. Rent konkret är Kalle huvudansvarig för fysbiten och kartläggning av motståndarna. Roar kommer att matcha B-laget och ha huvudansvaret för de unga talangarna upp i A-truppen. Jag har det övergripande ansvaret och kontakterna med massmedia.

Halmianen säger: Jag ska ta ut en Drömelva i Aftonbladets tävling, har du nån Landskronaspelare som kan överraska i år?

  Mats Jingblad säger: Ja, jag tror att Jonny Lundberg kommer att bli en mycket bra mittback. Sedan har vi stora förhoppningar på Jon Jönsson. Kevin självklart och Johan Andersson är andra spelare att ha ögonen på. Glöm inte heller Sandqvist i mål.

Zvirgzdauskas säger: Hur tror du att ni kommer använda er av Jörgen Pettersson, som forward, mittfältare eller inte alls?

  Mats Jingblad säger: Är det Tomas, backen i Halmstad, som frågar? Han ska göra livet surt för dig som toppforward! Jörgen spelar forward hos oss och kommer att göra bra ifrån sig i den rollen. I fjol handlade det om en ren laguttagningsfråga. Jörgen var besviken när han inte fick spela. Det har vi lämnat bakom oss. Vi respekterar varandra till hundra procent.

ATFP säger: Du har länge pratat om ett snabbare spel längst marken. Varför envisas ni då att fortsätta med dessa långbollar mot motståndarens fyrtorn i försvaret. Lyssnar dom inte på dig?

  Mats Jingblad säger: Vi har löpt för lite i våra träningsmatcher under våren, vilket lett till att vi ofta får slå korta passningar på felvända spelare. Det gör att det blir svårt att spela ett snabbt anfallsspel - men vi jobbar förstås med det här för att utveckla det.

261 säger: Med Magro och Kusi-Asare sålda, hur skall ni förstärka framåt?

  Mats Jingblad säger: Vi hoppas på det materialet vi har, Kevin och Johan Andersson står under full utveckling och kan ta jättekliv den här säsongen. Även Måns Sörensson är en spännande forward som vi hoppas på för framtiden. Jon Jönsson är ett lån från Malmö som vi hoppas ska kunna flylla luckan efter Magro.

lövet säger: Hej, fråga angående Gustaf Andersson från Örebro, tar han plats i startelvan och vilka är hans bästa egenskaper?

  Mats Jingblad säger: Vi hoppas mycket på Gustaf, han ligger lite efter i träningen på grund av en knäskada. Mycket duktig huvudspelare. Just nu ligger han dock bra till och kan vara aktuell för spel redan till premiären. En ledartyp.

Nannskog-fan säger: Känns det inte snopet att BoIS inte lyckades kontraktera Nannskog när han kom hem från Kina. Det känns som att han varit den pusselbit som laget i nuläget saknar.

  Mats Jingblad säger: Vi var intresserade när han var på väg hem, men det var alldeles för stora pengar som var inblandade. Men visst hade vi gärna sett honom i våra färger.

Aleè säger: Om du skulle få välja en spelare från årets allsvenska som du skulle vilja se i ditt lag, vem skulle det vara ?!

  Mats Jingblad säger: Då hade jag satsat på Markus Rosenberg. I fjol var han mycket duktig och det flytet har fortsatt under våren. En målskytt i rätt ålder, som kan utvecklas mycket.

Honken säger: Hur går det i premiären mot Örgryte?

  Mats Jingblad säger: Ja du, mycket svår fråga. Alla siktar på en seger i premiären, vi gör det också. Lite osäker är man alltid. Vi åker dit för att ta med oss ett bra resultat. Det speciella med premiären är fokuseringen på matchen, alla är spända.

JensochStefan säger: Hur kan man släppa ett framtidslöfte och landslagsman U-19 som Jesper Westerberg och inte satsa på en sådan spelare?

  Mats Jingblad säger: Jesper har mycket svårt att slå sig in i vårt A-lag. Vi tycker att det är mycket bättre att han får spela A-lagsfotboll för att kunna gå vidare. Nu finns han i hårdsatsande IFK Hässleholm (division 2) och det tror jag är bra för honom.

Mackan säger: Vilket skåne-derby ser du fram emot mest?

  Mats Jingblad säger: Båda är väldigt spännande...det är ett jäkla tryck! Jag tackar alla för visat intresse och hoppas att vi ska motsvara era förväntningar.

sportbladet.se ([email protected])