”Jag är väldigt tveksam till att Ijeh spelar premiären”

Här är hela chattet med IFK Göteborgs tränare Arne Erlandsen

FOTBOLL

Danne säger: Hej Arne. Vad är senaste nytt angående Peter Ijeh,finns det en liten chans till spel på söndag?

  Arne Erlandsen säger: Det är jag väldigt tveksam till, tror inte att han spelar. Vi har röntgat honom i dag och bilderna visade att det inte var så allvarligt som vi hade fruktat. Han har fått en kraftig smäll på knäet, men det behövs inget ingrepp eller liknande. De närmsta dagarna får visa hur länge han blir borta.

Robin säger: Vart har ni tänkt att placera Samuel Wowoah? På bänken, yttermittfält eller topp?

  Arne Erlandsen säger: Han är först och främst yttermittfältare till vänster. Där måste han konkurrera sig in i laget.

Bo-jo säger: Kommer Royal League någonsin dra fulla hus på Ullevi?

  Arne Erlandsen säger: Då måste vi vara i final! Jag har fått ett positivt intryck av Roya League – det öppnar en diskussion på arenafrågorna och det är bra för svensk fotboll. Vissa matcher har varit väldigt bra.

mickel säger: Skulle du någon gång vilja bli förbundskapten i ditt hemland?

  Arne Erlandsen säger: Det är väl inget jag gått och tänkt på, det är inget jag fokuserar på. Det viktigaste nu är att fokusera på att göra ett bra jobb i Göteborg, man vet aldrig vad som händer i framtiden – speciellt inte i fotbollen. Du kan vara geniförklarad ena året, och sparkad nästa år.

Sami säger: IFK Göteborgs fans har ju länge viljat ha egna produkter. Vad tycker du om Andres Vaques och Moses Sewankambo? Och kommer någon av dem att få speltid i årets upplaga av allsvenskan?

  Arne Erlandsen säger: Jag känner bara till Vaques, och han har potential. Sedan handlar det bara om att få ut det. Han bestämmer sin egen framtid. IFK vill förstås få fram många spelare från Göteborgsområdet, men att bygga ett helt elitlag av sådana spelare är en utopi. Unga spelare har vi dock, åtta spelare i dagens trupp som är runt 20 år och det är väldigt mycket.

torbjörn säger: Varför inte testa Stefan Selakovic i en offensiv vänsterplats i mitten?

  Arne Erlandsen säger: Det försökte vi med redan mot Vålerengen i förra Royal League-mötet och det kommer kanske att hända senare i år också. I mina ögon är Stefan först och främst en forward.

Mildinho säger: Vad tror du om nya arenan som presenterades i GP imorse?

  Arne Erlandsen säger: Det är väldigt positivt. För er som inte läst artikeln så blir det en ny arena 2007 där Gamla Ullevi finns nu. Det är mycket bra för klubben!

Grus säger: Läste att du var intresserad av att köpa loss någon vid namn Rob Friend till sommaren, rent skitsnack eller ligger det något i det?

  Arne Erlandsen säger: Det är skitsnack! Friend är en anfallare i Molde, men vi har inte diskuterat honom.

rolle säger: Vilken allsvensk spelare, utanför Göteborgs trupp, är din favoritspelare?

  Arne Erlandsen säger: Markus Rosenberg är en mycket bra spelare, men vi har bra forwards i IFK också.

IFK säger: Hej! Varför är du så försiktig inför året? IFK ska vä ha som mål att vinna i år. Malmö är inte oslagbara. Jag vill höra att du säger att vi SKA ta guld.

  Arne Erlandsen säger: Det viktigaste är inte vad jag säger, det viktigaste är vad vi gör! Vi önskar självklart att ta upp kampen med Malmö och vi har som mål att vinna varje match, det är vad året handlar om för oss.

Josef säger: Hej Arne. Är det stor skillnad att träna ett svenskt lag jämfört med ett norskt?

  Arne Erlandsen säger: Nej, norska och svenska spelare liknar varandra mentalt. Det är faktiskt väldigt liknande grupper att arbeta med.

hsgfg säger: Vad tycker du om att Elfsborg fick Anders Svensson?

  Arne Erlandsen säger: Bra gjort av Elfsborg. Hoppas att investering blir vad man hoppas på.

Sami säger: IFK har ju fått stämpeln som ett lag som spelar drillo-fotboll. Varför vill ni inte ändra på det och spela snabb fotboll efter marken, med alla dessa klasspelare i laget?

  Arne Erlandsen säger: Vi har ju inte börjat allvenskan ännu, så det är väl lite tidigt att sätta en stämpel på laget än. Vi vill spela ett snabbt spel, sedan om det sker längs marken eller med en och annan lång boll spelar inte så stor roll. Jag önskar alla fotbollsintresserade en fin säsong och vi får hoppas att det blir lika spännande i toppen som i fjol!

sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM