”Kennedy är väldigt intressant för oss”

Läs hela chattet med Assyriskas Metin Tasci

FOTBOLL

Lasse säger: Hej! Tror du att ni kommer att klara er kvar i allsvenskan? Vilka tror du åker ur i år? Och vilka vinner?

Metin Tasci säger: Ja, absolut. Vi har spelare som höjer sig när det verkligen gäller. Det här kommer att bli en lång fotbollsfest, våra killar har väntat länge på det här och längtar efter att mäta sig med de bästa i Sverige. Vinner: Malmö och Göteborg ligger bra till. Åker ur: Gefle och Sundsvall. Aldrig Assyriska !

Enkido säger: Hur känns det nu när det är så nära den allsvenska premiärmatchen? Och är spelarna mentalt förberedda?

Metin Tasci säger: Det känns väldigt roligt och spännande att äntligen få dra igång serien efter en lång vinterträning. Jag tycker att vi har spelare som är mentalt förberedda. Vi har många unga killar, men även en del äldre som får stå för erfarenheten. Man måste ha en bra mix och det tycker jag att vi har.

Madsen säger: Vem i Assyriska kommer att ta den allsvenska publiken med storm?

Metin Tasci säger: Vi har en ung spelare i laget, Stefan Batan. Han har en bra syn på fotbollen, ödmjuk, hårt arbetande. Han är en egen produkt.

säger: Metin, tycker du inte att ni har värvat lite sparsamt inför den här säsongen?

Metin Tasci säger: Det kan tyckas, men vi tror på det material vi har. När vi skulle värva var vi ganska sent ute, med tanke på förbundets slutliga besked att vi skulle spela i allsvenskan. Men man har också tidigare sett exempel när det värvats 9-10 spelare, och det ändå inte hjälpt. Det ska vara kvalitet och inte kvantitet.

Robinho säger: Hur stort är publikintresset runt Assyriska i år? Vad kommer ni ha för publiksnitt ungefär, tror du?

Metin Tasci säger: Intresset är enormt stort, det är historiskt med vårt allsvenska spel. Det kommer inte bara att komma folk från Sverige för att titta på oss, utan även från Tyskland, Holland, och Belgien. Jag kan till exempel nämna att Linda George, en stor assyrisk sångerska som bor i USA, var på träningen i går och tittade – det visar lite av vilken nyfikenhet som finns på laget. Publiksnittet är svår att gissa, men runt 5000 tror jag. Första matchen mot Hammarby höjer förstås det snittet!

fc säger: Känns det inte lite pinsamt med en hemmaarena som Bårsta IP när man spelar i allsvenskan?

Metin Tasci säger: Jo, det har känts pinsamt tidigare också när man rest runt i landet och mött andra lag - men det är ändå vår hemmaarena och vi vill spela där. Nu håller man ju på att bygga en ny arena, som ska stå klar redan till hösten. Den kommer att ligga vid Scaniarinken, med en kapacitet på 6500 – det tror vi förstås mycket på. Det är ett stort steg för klubben.

säger: Vill bara säga LYCKA TILL i år, hoppas ni klarar er kvar. Vad har ni för målsättning?

Metin Tasci säger: Målsättningen är helt klart att hålla oss kvar. Naturligtvis ska vi vara vara realister, vi vet att det kommer att bli svårt och tufft, men jag tror på oss.

AFF-Supporter säger: Hej Metin! När ni blev av med Dennis Östlund så har ni inte tillsatt någon kompetent offensiv mittfältare. Vem är det som kommer att ta denna plats? Vad jag har hört så finns det inte någon i truppen som är bra som Dennis var.

Metin Tasci säger: Dennis var en mycket bra spelare för oss, men vi har andra som kommer att kliva fram - bland annat Dami Hamzo i en offensiv mittfältsroll.

leffe säger: Har Assyriska en budget för att kunna ta in en klasspelare i laget, som antagligen kommer att behövas efter sommaren?

Metin Tasci säger: Om det skulle behövas så tror jag att våra supportrar och sponsorer skulle hjälpa oss och bidra till en sådan finansiering.

mourinho säger: Vilken typ av fotboll kommer Assyriska att representera 2005?

Metin Tasci säger: Vi ska försöka spela ett snabbt passningsspel, det ska vi fortsätta med. Även i viss mån kontringsspela.

Ibou säger: Ska ni snacka med Kennedy (Bakircioglü) under sommaren?

Metin Tasci säger: Ja, det vore väldigt intressant för oss om det skulle kunna bli aktuellt. Det finns många som är släkt med honom och har kontakt med Kennedy, bland annat är hans far då och då nere på våra träningar. Ingenting är omöjligt, man vet aldrig vad som händer i proffslivet. Ett tag fick han ju inte ut sin lön...Vi ska inte spekulera men Kennedy är en favoritspelare.

fabian e säger: Hej! Vad tycker du om beslutet att sparka Edmond Lutaj och ersätta honom med en okänd portugis?

Metin Tasci säger: Edmond fick inte sparken, hans avtal gick ut. Sedan kände vi i föreningen att vi ville han en meriterad tränare. José Morais syn på fotboll passar väldigt bra hos oss. Han är väldigt noggrann och har satt sig in i svensk fotboll och vad som gäller här. Det är bra att vi fått en utländsk kraft, det har vidgat vår syn på fotboll och jag tror även att de är bra för utvecklingen av hela landets fotboll.

Danne säger: Hur ska Ni rubba Bajen i premiärmatchen. De ser ruskigt bra ut i dagsläget.

Metin Tasci säger: Mmm, Hammarby har gått jättebra i träningsmatcherna, men nu börjar allvaret. Jag tror att vi kan överraska, och all press ligger hos dom. Jag tippar 2–2. Jag vill också passa på att önska alla fans välkomna till Bårsta - vi behöver allt stöd!