”Vi ska bli den bästa årgången hittills”

Läs hela chattet med Gefles Pelle Olsson

FOTBOLL

Pejjo säger: Hej Pelle. Ser du Gefle som underskattat i Allsvenskan?

Pelle Olsson säger: Ja, det måste man väl säga. Det är väl inte så konstigt heller, vi har inte ett så känt lag. Men jag tror att vi kommer att få den respekt vi förtjänar på banan. Vi ser det här som en gynsam situation.

säger: Hej! Vad har ni för någon målsättning inför säsongen?

Pelle Olsson säger: Att komma bland de tio bästa. Det finns två orsaker till det beslutet: Ofta pratar man bara om att hänga kvar, då känns det lätt negativt. Sedan har klubben fyra allsvenska säsonger under 1900-talet, och som bäst har laget slutat tia. Så vi vill inte vara sämre än det, utan bli den bästa årgången.

The real GIF! säger: I superettan var backlinjen grymt bra - håller den även i allsvenskan?

Pelle Olsson säger: Ja, det tror vi. Vi tycker att det fungerat bra. Vi har mest använt Thomas Hedlund och Magnus Wikström i mitten, och två bra, offensiva ytterbackar i Andreas Revahl och Patrik Karlsson.

erik blodyx säger: Tycker du att Gefle har gjort allt för att ha förutsättningar att klara sig kvar i allsvenskan?

Pelle Olsson säger: Ja, vad ska man säga om det? Utifrån den budget vi har så tycker vi att vi har gjort allt. Vi har skaffat sju spelare till truppen och vi får inte glömma att vi satsat på de vi redan hade i truppen genom att ge dem bättre förutsättningar. Många har civila arbeten, men kan nu jobba mindre.

Makondele08 säger: Tjena Pelle! Vilken roll har ni för René Makondele under årets säsong?

Pelle Olsson säger: Han är yttermittfältare i vår 4-4-2-modell, till skillnad från i Djurgården där han var ytterforward i deras 4-3-3. Sedan kan han även dyka upp både till höger och vänster hos oss.

kolle säger: Känns det speciellt att spela ett "äkta" Norrlandsderby?

Pelle Olsson säger: Ja, det ska bli kul att få ett slag om i alla fall södra Norrland. Det har varit mycket snack om att Norrlandsfönstret inte varit öppet, men nu har ju Sundsvall visat att det går att spela fotboll även om man bor norr om Dalälven. De har ju varit bofasta i allsvenskan i fem år.

Kostas säger: Hej Pelle, hoppas du kommer att anamma Roséns spelsystem en aning. Det var verkligen framgångsrikt. Har du flyttat ut Rehval på kanten bara för att han ska slå långbollar?

Pelle Olsson säger: Revahl på kanten, nja...han är en spelskicklig ytterback, och han har den snabbhet som krävs mot 4-3-3-lag, vilket många allsvenska klubbar spelar. Spelsystemet från Roséns ledning i fjol är detsamma.

säger Vilken spelare ska man hålla ett extra öga på i Gefle?

Pelle Olsson säger: Som åskådare är man ju mycket upptagen med det offensiva - det finns hos Daniel Westlin och Makondele. Sedan har ju Woxlin gjort mycket mål i superettan, det hoppas vi han fortsätter med.

AeroxR säger: Hej Pelle! Vem får årets genombrott i Gefle??

Pelle Olsson säger: Westlin har ju gjort ett försök i allsvenskan tidigare i IFK Göteborg, vi hoppas att han ska bli riktigt bra.

Sebbe säger: Vilket lag har imponerat mest på dig under försäsongen?.

Pelle Olsson säger: Jag har inte sett alla allsvenska lag, men av de vi mött är det Hammarby. IFK Göteborg har jag sett på tv och de har imponerat. Hammarby hade en väldig fart i laget när vi möttes.

erik blodyx säger: Vad tycker du är Gefles starkaste sida ?

Pelle Olsson säger: Det är väl vår stabilitet, vi har bra fysik och starka spelare. Det är något vi ska försöka att utnyttja.

Anders säger: Är Hugosson given förstemålvakt eller har Gerhard någon chans?

Pelle Olsson säger: Gerhard (Andersson, ny från IK Brage reds anm) har absolut chans, det är en hård kamp. Hugosson blev skadad på vårt träningsläger den 20 mars, då värvades Gerhard. Nu är båda i full träning, dagsform gäller.

Pelle Olsson Jr säger: Göteborg är ju som väntat största guldfavoriten. Vilket lag tror du ska kunna utmana, om något överhuvudtaget ska kunna det?

Pelle Olsson säger: Man måste väl ändå säga att Malmö också är en storfavorit. Med Hammarby som outsider.

säger: Vad skulle det betyda för GIF på sikt om man skulle hänga kvar i år ?

Pelle Olsson säger: Då tror jag att klubben och staden är redo för nästa steg. Att satsa på arenan och göra alla spelare till heltidsproffs.

AeroxR säger: Är det nån plats i laget som behöver förstärkas?

Pelle Olsson säger: Jaaa...som det ser ut nu är vi nöjda med den trupp vi har. Sedan får seriespelet utvisa vad som krävs. Vi har ju liten erfarenhet av allsvenskan. Vi måste vara ödmjuka där och se hur det utecklas. Vi har alltid öppna ögon.

Henrik säger: Hej, är du nöjd med ombyggnationen av Strömvallen?

Pelle Olsson säger: Strömvallen skulle behöva fler bra sittplatser. Sittplatsläktaren är för liten och har för många stolpar. Till den här säsongen har alltså en ny ståplatsläktare byggts på ena kortsidan, kapaciteten har ökat från 6200 till 7200. I vissa matcher tror vi att det är för liten kapacitet.

Fotbolls_kungen säger: Hej, vem tror du blir årets skyttekung?

Pelle Olsson säger: Jag tror att Markus Rosenberg blir proffs under sommaren, så jag satsar mina pengar på Ijeh. I Gefle har ju Westlin och Woxlin varit våra bästa målskyttar de senaste åren, de får gärna fortsätta med det i år.

MickeLm säger: Har du din startelva klar i huvudet?

Pelle Olsson säger: Ja, det har jag. Jag släpper den dock inte här och nu, spelarna brukar få reda på den först och vi har sista träningen i morgon klockan 10.

Jonte säger: Vad tror du om era chanser mot Kalmar på söndag?

Pelle Olsson säger: Bra chans, det blir en jämn match. Jag vill inte tippa, men vi är i bra form. Gårdagens träning var årets bästa.