”Bah kan bli allsvenskans bäste mittfältare”

Läs hela chattet med Halmstad Janne Andersson

FOTBOLL

Glenn säger: Många "experter" tror att ni inte ska ha något att säga till om i år, vad har du att svara på det?

Janne Andersson säger: Det beror på vad man menar med ”säga till om”, menar man med det guldet så kan de ha rätt. I dagsläget känns det inte som att vi har en trupp för att slåss om guldet, men definitivt för den övre halvan.

Martin säger: Vem är det som ska visa framfötterna och leda Halmstad BK till succé denna säsong?

Janne Andersson säger: Ungefär samma som förra året – det är viktigt att våra ”26-matchers”-spelare som Magnus Svensson, Yaw Preko, Tomas Zvirgzdauskas och Tommy Jönsson (skadad i premiären) för att nämna några håller en hög och jämn nivå. Sedan kan man också hoppas att killar som Patrik Ingelsten, Dusan Djuric, Mamadu Bah och Gunnar Heidar Torvaldsson får ett riktigt genombrott den här säsongen.

säger: Hur mycket har matcherna i Royal League betytt egentligen? När man sett matcherna på TV så verkar det som att dom dåliga planerna förhindrat möjligheterna till det snabba och tekniska spel man hade hoppats få se.

Janne Andersson säger: Det är en riktig analys. Tävlingsnerver och kampen är bra i Royal League, men det är en riktig iaktagelse att planerna var väldigt svårspelade - och då blir det inte det bästa spelet. Som helhet tycker jag att Royal League är bra, jag var en av de första som talade väl om nya ligan och det står jag för. Det är bra för utvecklingen av de svenska topplagen.

Buster säger: Hur ser backlinjen ut, om nu inte Tommy Jönsson är tillgängnlig ?????

Janne Andersson säger: Den som vikarierat för Tommy är Peter Larsson. En 20-årig egen produkt som spelade mot debuterade mot Hammarby borta redan i fjol. Han har varit en av de bästa under försäsongen, spelat samtliga åtta matcher gånger 90 minuter. Han går in direkt i premiären.

Niklas säger: "Er" Bah, vad är han för en typ av spelare? och kommer han att lyckas bra i allsvenskan?

Janne Andersson säger: Han är en osvensk typ, osvensk teknik. Väldigt skicklig med boll, och har en förmåga att värdera bra i sitt spel. Kan spela enkelt, eller välja svåra alternativ. Jag har stora förhoppningar på honom – och jag har även stuckit ut hakan lite och sagt att han kan bli en av allsvenskan bästa mittfältare. Vi hittade honom i Kina. Ursprungligen kommer han från Sierra Leone.

säger: Vilken del av ert spel har ni utvecklat mest jämfört med förra året?

Janne Andersson säger: Jag hoppas att vi blivit mer stabila defensivt. Vi gjorde flest mål (53) och släppte in 27. Vi har jobbat på att bli tätare bakåt, för man kan inte utgå från att man gör 53 mål varje år – då behöver man släppa in färre. När jag pratar om försvarsspel menar jag i och runt eget straffområde, att hindra motståndarna att komma till avslut.

Sultan säger: Tjena Janne! Hur kommer det sig att alla kallar dig för Janne Tänkaren?

Janne Andersson säger: Ha, ha, ha...det har jag faktiskt inte hört! Professorn var ett namn som dök upp tidigt. Jag utgår från att man menar något positivt, men jag vet egentligen inte hur det kom upp. Professor Kalkyl i Titin hoppas jag inte att man menar, för han är rätt rörig!

Andy säger: Många pratar om Dusan Djuric inför säsongen. Hur bra tror du att han kan bli? Landslagsklass? Och vilka är hans styrkor och svagheter?

Janne Andersson säger: Dusan är en stor talang, jag tycker kanske att det riktas lite för mycket fokus mot honom. Han är bara 20 år, och det är tufft att axla det ansvaret som lagts på honom. Men - han är en stor, stor talang. Han umgås med bollen på ett väldigt naturligt sätt. Dessutom jobbar han väldigt hårt och har rätt attityd. Potentialen kan placera honom i någon av de största ligorna.

Alex säger: Vad tror du om Sasjtjeka (Dzianis Sashcheka, ny från Torpedo Zhodino, reds anm) - är han renodlad ytter eller kan han spela i anfallet också?

Janne Andersson säger: Han kan spela både forward och yttermittfältare, han har gjort båda delarna. Vi har värvat honom för hans offensiva kvaliteter, sedan var vi exakt placerar honom får vi se. Han ska jobba sig in i truppen de närmsta veckorna. Han har bra, funktionell teknik.

Glenn säger: Tycker att anfallet inte ser så starkt ut på pappret, vad har du för åsikt till det?

Janne Andersson säger: Vi har tre bra forwards i Preko, Ingelsten och Torvaldsson. Om någon gör lika många mål som Rosenberg är jag inte säker på, men mål kommer att produceras, det är jag inte alls orolig för.

jonas säger: Åter till Royal League: kommer de lag som har spelat där att ha ett försteg i början av säsongen med tanke på matchtempo, tävlingsmatchvana o s v, tror du?

Janne Andersson säger: Nja...det är svårt att veta, det här är ju första gången. För Malmö och Göteborg som gått längre kanske det är ett annat länge. Vi får göra den analysen senare.

kim säger: Vilka lag tror du kommer göra upp om guldet? Finns det något lag som kommer överträffa sig, i så fall vilket?

Janne Andersson säger: De flesta säger Malmö och Göteborg, men jag är inte lika övertygad som alla andra verkar vara att det blir så enkelt. Jag ser flera som kan överraska, Djurgården, Helsingborg och kanske även vi själva.

Marcus (Halmstad) säger: Hej Janne! Heja oss!;) Vem tror du överraskar mest i "vår" trupp under 2005?

Janne Andersson säger: Folk som inte sett Bah kommer nog att bli överraskade av hans kvalitet. Sedan hoppas jag att några av de som varit med lite till och från de senaste säsongerna tar ytterligare ett kliv.

3g:hbk säger: Vilka kommer spela på topp i morgon? Thorvaldson-Bha? ses imorgon!

Janne Andersson säger: På topp i morgon spelar Preko och Ingelsten. Den nyheten släpper jag här till er! Torvaldsson är det trejde alternativet, men han har varit i väg med isländska landslaget och kom tillbaka med ont i en tå, så han är inte helt fit for fight. Plus att Preko och Ingelsten spelat de sista matcherna och varit väldigt bra tillsammans.

Fotbolls_freak säger: Hur tror du det kommer att gå för Halmstad på lördag mot Helsingborgs IF ?

Janne Andersson säger: Jag tror till att börja med att den blir en bra match, med två spelande lag. Det brukar vara ganska tillknäppt målmässigt. Jag bedömmer det som en helt jämn match på förhand, men jag hoppas förstås att vi ska dra det längsta strået. Jag bryr mig inte om något resultat, bara vi vinner!