”Jag hoppas att AIK går upp igen”

Läs hela chattet med Hammarbys Anders Linderoth

FOTBOLL

Hifrobban säger: Tjenare Anders! Vad är din målsättning med årets allsvenska? Är det att ta SM-guld eller att bara vara med i toppen och slåss?

Anders Linderoth säger: Det är att vara med i toppen.

2 säger: Hur ska ni hantera forwardsituationen? Tycker det är läge att försöka införskaffa en riktig målspruta nu!

Anders Linderoth säger: Det går inte eftersom att transferfönstret är stängt till sommaren, det är helt omöjligt nu. Vi tycker att vi har bra forwards för tillfället, så det är inget vi direkt funderar på.

Nicklas Löthén säger: Hej Anders! Jag är en stor supporter till Bajen, är säsongare. Min fråga till dig är ganska enkel; Jeffrey Aubynn – när han anlände sa du att han skulle användas som forward, men nu verkar det som du ändrat dig och satt honom på kanten? Är han ett forwardsalternativ eller endast yttermittfältare denna säsong? Tack på förhand.

Anders Linderoth säger: Han är även ett forwardsalternativ, låser det sig vet vi att vi även kan slänga fram både Furuseth-Olsen och Aubynn.

säger: Vem av alla unga Bajen talanger tror du kommer ta ett "extrakliv" i år?

Anders Linderoth säger: Petter Andersson. Han är på väg att bli en storspelare, han har blivit både starkare och mer hemtam i sin roll som offensiv mittfältare.

Gerrard säger: Vad tror du att det är som krävs för ett svenskt lag att lyckas nå gruppspelet i Champions League? Hur ser du på Malmös chanser i dito i år?

Anders Linderoth säger: Det krävs framför allt en bra trupp. Vi måste få ekonomi för att kunna konkurrera med utländska klubbar om väldigt skickliga spelare. Jag tror att Malmö - eftersom att klubben de senaste åren köpt väldigt många bra spelare - har en god chans. Sedan måste man förstås även ha tur i lottningen.

Bajen säger: Vad tycker du om att derbyt går på Söderstadion?

Anders Linderoth säger: Bra. Det skapar en trygghet för vår trupp att få spela hemma.

Wabbe säger: Jag anser att Hammarby har en trupp som kan vinna allsvenskan...Varför har ni inte det som ert mål? De man hört är att ni satsar på ”övre halvan”

Anders Linderoth säger: Mmm, det är många platser att spela om på övre halvan! I bästa fall har vi en trupp som kan vara med och konkurrera. Vi har sagt övre halvan och det står vi för...men, som sagt, den halvan består av många platser.

mr_thomaso säger: Under förra hösten togs inte många poäng, vad tror du det beror på? Var det ungdomarnas brist på rutin? Var det på grund av att KAOS (Karl-Oskar Fjörtoft, reds anm) gick in i väggen? Vad har du tänkt göra för att det inte ska upprepas igen?

Anders Linderoth säger: Det var många olika faktorer som vi försökt att analysera. Framför allt var det att vi inte fungerade som lag, det blev väldigt mycket individuellt. Jag tycker att spelartruppen internt tagit stort ansvar och man ställer högre krav på varandra nu.

Danne säger: Man hör inte så mycket om Kennedy längre, hur ser er kontakt ut med honom?

Anders Linderoth säger: Vi har ganska bra kontakt med honom. Han är en spelare som alltid är välkommen tillbaka till Hammarby.

Patric säger: Tjena Anders! Jag har en känsla att Hammarbys anfall ser lite vekt ut, varken Pablo eller Runström är ju några större anfallare. Hur tror du dom klarar sig mot större försvare?

Anders Linderoth säger: De har mött väldigt många större försvarare och klarat sig bra. De är inte fysiskt svaga någon av dem.

cc säger: Vad tror du att det betyder för fotbollen i Stockholm då det endast blir två stora derbyn den här säsongen?

Anders Linderoth säger: Naturligtvis blir det ett publikbortfall. Vi hade gärna haft AIK kvar, de får gärna gå upp så fort som möjligt. Det ligger mycket ekonomi i det här.

säger: har du pratat med din son (landslagsspelaren Tobias, reds anm) att komma hem till Bajen och spela?

Anders Linderoth säger: Nej, det har jag inte. Han har ett fyraårskontrakt med FC Köpenhamn och vi har inte chans att betala vad som krävs.

Gerrard säger: Vilken skulle var din "realistiska" drömspelare till Hammarby?

Anders Linderoth säger: I allsvenskan är det väl Marus Rosenberg. I hela världen - och inte så realistiskt kanske – vore väl inte Zidane fel.

säger: I senaste numret av Offside betonar Kennet Andersson vikten av regelbunden mental träning. Har Hammarby någon sådan träning?

Anders Linderoth säger: Nej, det har vi inte på grund av ekonomi. Vi hade gärna velat ha det, men det fungerar inte. Det är ett stöd för spelarna, och även för oss ledare, att ha en coachning. Att spelarna kan vända sig till någon annan än oss tränare kan vara viktigt.

Tsilohokla säger: Vem i Bajen är så kallad "farsa".. och vem har det moraliska ansvaret?

Anders Linderoth säger: Ante Covic, de två mittbackarna, defensiva mittfältarna...centrallinjen ska ta mycket ansvar på planen.

mhm säger: Vilket allsvenskt lag tycker du spelar roligast (förutom Hammarby)?

Anders Linderoth säger: Malmö när de är som bäst, då kan de ha ett väldigt flyt i spelet.

Söder-Janne säger: Tjena. Hur har allt bråk med den nya styrelsen och Rickard Taléns vara eller inte vara påverkat laget och spelarna? Vilken sida är du på? Och vilken sida är spelarna på?

Anders Linderoth säger: Vi har inte haft något bråk överhuvudtaget. Det har inte berört oss speciellt mycket, nej.

Emil : Vad har varit bra/dåligt spelet under försäsongen?

Anders Linderoth säger: Bra: Vi har producerat en massa mål, plus att vi hållit nollan i en massa matcher. Dåligt: Försvarspositionerna. Där behöver vi bli bättre.

säger: Du har under långt tid krävt förstärkning av anfallet. Ändå rekryteras mittfältare som Furuseth-Olssen och Jeffrey Aubynn då vi värvar. Varför?

Anders Linderoth säger: Det är svårt att hitta forwards, många lag letar efter målgörare. Och, som jag sa, båda de här killarna kan även användas som toppforwards.

Bajen säger: I vilken stad/arena blir man som motståndare mest välkommen. Trevligt bemött, bra omklädningsrum osv...

Anders Linderoth säger: På de flesta arenorna har man bra komfort och man blir bra bemött. Det är överlag väldigt bra.

Salle säger: Hur täcker ni förlusten av Salle (Alexander Östlundh som nu är proffs i Feyernoord, reds amn) tycker du?

Anders Linderoth säger: Det har vi redan visat, vi har haft väldigt bra försvarspelare. Sulan (Suleyman Sleyman), David (Johansson) och Max (von Schlebrügge) kan spela ytterbackar. Men visst saknar vi Salle som person, en bra kille på alla sätt och vis.

Jesper frågar VILKEN PLATS TROR DU ATT NI HAMNAR PÅ I ÅRETS ALLSVENSKA???

Anders Linderoth säger: Vi har sagt övre halvan, sedan får vi se vilken plats det blir! Jag tackar för intresset och hoppas att ni ställer upp precis lika bra som alla andra år. Ni är fantastiska!