Selakovic tillbaka på topp i premiären

Ijehs skada öppnar för Stefan: Jag blir en annan person på kanten

1 av 2 | Foto: Anders Wejrot
föredrar anfallet Blåvitts Stefan Selakovic (till höger) får troligen spela anfallare i premiären mot Malmö FF - en position han föredrar framför vänsterkanten där tränaren Arne Erlandsen hittills har placerat nyförvärvet.
FOTBOLL

GÖTEBORG

Blåvitts Stefan Selakovic har lojalt spelat på vänsterkanten.

Men han hymlar inte om att det är i anfallet han hör hemma.

Och där är han sannolikt tillbaka redan i premiären.

- Det är ingen permanent lösning för mig att gå på vänsterkanten, säger han.

Stefan Selakovic värvades till Blåvitt som anfallare. Det var tränaren Arne Erlandsens löfte om anfallssatsningen som till stor del lockade honom hem till Sverige.

Det var också på topp bredvid Peter Ijeh som Stefan Selakovic inledde försäsongen och matcherna i Royal League. Men fotbollslivet är inte alltid förutsebart och mot Vålerengen fick Stefan kliva ner på vänsterkanten.

"Inte en hel säsong"

- Jag tror att Arne också hellre ser mig i anfallet men som det utvecklade sig med att Jonas (Henriksson) stack till Häcken och Samuel (Wowoah) kom in så tätt in på serien har det blivit att jag fått spela till vänster kant.

- Det är inga problem någon match då och då, men jag vill inte spela där en hel säsong, säger Stefan Selakovic.

Hur har du påverkats mentalt?

- Det är inte optimalt att hålla på att byta position. Man ska klara av det också, men jag blir en helt annan person på kanten. Jag har svårt att under en längre period prestera samma sak på vänsterkanten som i anfallet.

Hur kändes det med det där löftet nu när du plockades ner på kanten?

- Löfte och löfte, man kan aldrig garantera sådant. Men Arne har sagt att han ser mig som anfallare och det är därför jag är här. Det är därför klubben och han har tagit dit mig. Ibland kan omständigheterna göra att man får flytta på sig någon match, men det känns inte som en permanent lösning.

Fri från skada

Redan imorgon spricker den troligen. Peter Ijeh kommer sannolikt inte att kunna spela mot Malmö FF vilket innebär att Stefan Selakovic är tillbaka på topp.

Den revbenskada som hindrade Stefan från att träna i torsdags kommer inte sätta stopp.

- Jag fick en smäll för tre veckor sedan som inte läkt. Vi vet inte om det sitter i musklerna eller i ett revben men det är ingen fara för spel. Jag är inte påverkad på något sätt, säger Stefan Selakovic.

Om du får en smäll av någon av Malmös tuffa backar då?

- Ja, då lär det göra ont...

Hur kommer det att fungera mellan dig och George Mourad tror du?

- Vi spelade ihop i träningsmatchen mot Vålerengen i Norge. Vi är ganska olika typer så rollfördelningen faller sig ganska naturligt. Det är inga problem.

Mer om den allsvenska premiären:

Petra Thorén