Poliser skadades i fotbollsbråk

Göteborgssupportrar hölls inlåsta under matchen

FOTBOLL

Två poliser skadades lindrigt i samband med bråk inför matchen mellan Malmö och IFK Göteborg på söndagen.

36 göteborgssupportrar sattes i arresten under tiden matchen pågick.

Det var inte bara Malmö stadion som var fullt vid söndagens allsvenska fotbollspremiär mellan MFF och IFK Göteborg. Polisens arrester fylldes också.

Innan matchen började omringade polisen ett 60-tal personer vid Slottsgatan i centrala Malmö. Trettiosex av dessa, alla Göteborgssupportrar, fick krypa in i arresten på polishuset vid Davidshallstorg och sitta där medan matchen pågick. Efteråt släpptes de ut och sattes på sina bussar till Göteborg.

Platserna räckte inte

Ytterligare 26 personer omhändertogs före, under och efter matchen. De placerades också i arresten. Enligt polisens informatör Ewa-Gun Westford räckte inte platserna i Malmö utan några av de omhändertagna fick skickas till arresten i Lund.

Tre personer greps för misshandel under polisens fotbollsinsats. Två polismän skadades lindrigt. Båda fick stenar i huvudet. Den ene av dem fick uppsöka Universitetssjukhuset MAS för att bli sydd i huvudet.

Polisen försökte lugna känslorna före, under och efter matchen med ridande poliser. Åtta stycken var i tjänst.

– Traditionsenligt brukar det vara som stökigast innan matcherna och det var det den här gången också, säger Ewa-Gun Westford till aftonbladet.se.

– I och med att göteborgssupportrarna åkt hem nu så väntar vi oss inte något mer stök under kvällen, säger hon.

aftonbladet.se , TT