Assyriska är hetast i allsvenskan

Ordförande: ”Jag är inte förvånad”

FOTBOLL

Assyriska är allsvenskans mest intressanta lag.

När svenska folket säger sitt.

- Jag är inte förvånad. Många fotbollsälskare har Assyriska som andralag, säger ordföranden Ferit Varli.

Foto: PETER KJELLERÅS
spännande nykomling Assyriska har tagit klivet upp i fotbollens finrum - och det är många som kommer att följa Södertäljeklubbens framfart i allsvenskan.

Temo ställde frågan: Vilka lag tycker du ska bli intressanta att följa i allsvenskan 2005?

Majoriteten av ett representativt urval av befolkningen svarade - nej, varken Real Malmö, Elfsborg med en hemvändande Anders Svensson, storvärvande Häcken eller ett pånyttfött IFK Göteborg, utan... Assyriska Föreningen.

"Inte förvånad"

- Jag är inte förvånad. Assyriska har blivit populärt i Sverige. Vi är ett udda lag som spelar offensiv och teknisk fotboll. Många fotbollsälskare har sitt favoritlag sen har man Assyriska som andralag. Det är uppfattningen jag får när jag möter folk, säger klubbens ordförande Ferit Varli.

Han är naturligtvis mycket glad över resultatet.

- Det är en bekräftelse och bra för vårt varumärke. Vi syns och hörs mycket och sponsorerna vill synas och höras.

Assyriska har fördubblat sina sponsorintäkter i år.

- Vi hoppas dra in över fem miljoner i år. Vi har fått positiv respons från företagen i Södertälje och ska försöka rida på den här vågen. Men starten blir viktig då många tror att vi inte ska klara oss. Går det bra i början kommer fler sponsorer till under året. Vi kan bli bättre i mellanskiktet, de under storsponsorerna, säger Varli.

Hoppas på 15 000

I kväll spelar det nya poplaget sin första match någonsin i allsvenskan. "Hemma" på Råsunda mot Hammarby.

- Jag blir besviken om det kommer under 15 000. I morse (läs: måndag morgon) var det 9 000 biljetter sålda. Det kommer naturligtvis bli mycket bajare, men också supportrar till oss från hela länet och från bland annat Göteborg, Linköping och Norrköping, säger Varli.

Johan Flinck