Det luktar 2001 lång väg, Bajen

Robert Laul: …men se det inte som ett tips

FOTBOLL

Det sexigaste med 2005 års upplaga av Hammarby Fotboll är de nya matchtröjorna.

Laget och föreningen känns på klar nedgång.

Tyvärr, skulle jag vilja säga.

Ett spännande Hammarby höjer nämligen temperaturen i Stockholm vilket höjer temperaturen i hela fotboll-Sverige vilket innebär att fler människor läser Sportbladet vilket höjer min lön.

Alla nöjda och glada utom Djurgården och Gnaget.

Men så ser det inte ut inför årets allsvenska.

Det finns inga profiler

Det finns inga profiler i laget, inga spännande nyförvärv, ingen målskytt, en tränare som hotat säga upp sig, infekterade maktkamper i föreningsstyrelsen, dålig ekonomi, anställda som varslas, samarbetet med Anschutz snudd på fiasko, bolagiseringsformen misslyckad och dessutom dröjer en hel startelva med att förlänga sina utgående kontrakt.

Det enda positiva med Hammarby just nu - förutom kaxiga och lovande ungdomar som Petter Andersson och Björn Runström - är de nya tröjorna. De är snygga, tajta och supersköna. Fem plus.

Men när Sportbladet skulle fotografera Pablo i tröjan i går var den inte färdig. Tänk om vi inte ens får se de nya tröjorna i dag?!

Inför fjolårssäsongen tippades Hammarby som det enda lag som kunde utmana Malmö om SM-guldet. Det slutade det med en sjätteplats efter en miserabel höst.

Bajen har näst intill samma trupp i år och har bara förlorat en av tio träningsmatcher. Nu är det bara Janne Andersson som tror på de grönvita:

- Jag tippade Hammarby i fjol och bara för att jag är så tjurig och envis ska jag tippa de i år också! sa HBK-tränaren i förra veckan.

Få eller inga som tror på Bajen, alltså. Precis som tränare Linderoth och hans spelare vill ha det.

Visst luktar det säsongen 2001 - då allt var åt helvete runt omkring - lång väg?

Det är inget tips, bara en känslan inför dagens premiär.

Som slutar 4-3 till Hammarby.

Det är ett tips.