Bevisdags för Aubynn

Nu ska han visa jämnhet

FOTBOLL

I premiären och debuten gjorde han succé.

Nu hoppas Jeffrey Aubynn på repris i hemmapremiären mot Kalmar.

- Jag håller inte med om att jag är en ojämn spelare, säger han.

Foto: GUNNAR SEIJBOLD
examen Jeffrey Aubynn måste i dag upp till bevis när Hammarby möter Kalmar i hemmapremiären. Det är nu han ska visa att han kan spela på topp - i match efter match.

Jeffrey Aubynn var huvudperson i den allsvenska premiären när Hammarby slog Assyriska med 2-1. Han gjorde det första målet med ett långskott i krysset och slog senare inlägget som Petter Furuseth Olsen gjorde 2-0 på.

- Det kändes skönt, det har varit en bra vecka, säger Jeffrey.

I dag mot Kalmar måste han dock visa att han kan hålla hög kvalitet i match efter match.

Går upp och ner

- På så sätt är fotboll en ganska tråkig prestationssport. Det är alltid nästa match som gäller. Självklart var det roligt senast och gav en boost i självförtroendet, men jag vet att det går upp och ner. Det vänder väldigt fort från succé till fiasko.

Aubynn har tidigare fått kritik just för att hans spel gått "upp och ner", att han varit för ojämn och stundtals haft en för låg lägstanivå.

- Men jag håller inte med om att det är så nu för tiden, det var mer när jag var yngre. Jag tycker att jag mognat som spelare och håller en rätt jämn nivå, säger Aubynn.

Små marginaler i spelet

Han tror också att hans spelstil gör att han ibland riskerar att göra fler misstag än de som tar det säkra före det osäkra.

- Mitt sätt att spela med lite mindre marginaler innebär att det ibland blir något misstag mer än för den som bara spelar enkla sidledspassningar, säger Aubynn och tillägger:

- Jag tycker att det allmänt gnälls och klankas ner för mycket. Jag försöker ju i alla fall alltid åstadkomma något kreativt och det borde vara positivt.

Jennifer Wegerup