”Magro ska få spela mycket”

Schweizaren missnöjd efter premiärpetning

FOTBOLL

I premiären var han bänkad och arg.

Nu har Felix Magro och Kjell Jonevret talat ut.

- Vi har snackat igenom allt och det är hellugnt, säger Jonevret.

Foto: FREDRIK HOFGAARD
inte nöjd Felix Magro visade öppet sin besvikelse sedan han blivit petad i premiärmatchen mot Häcken. Difs tränare tycker bara det är bra. "Man ska vilja spela", säger han.

I dag möter Djurgården Halmstad BK borta. Om Felix Magro börjar på bänken även nu återstår att se. Men Kjell Jonevret försäkrar att mittfältsvärvningen kommer att få spela mycket i veckan.

- Vi har en tuff vecka i och med att det är cupvecka, det blir tre matcher på en vecka. Vi har fyra mittfältare och alla kommer att få spela, även Felix, säger Jonevret.

Att schweizaren Magro inte spelade i debuten mot Häcken förklarar Jonevret så här:

- Han är förmodligen den bäste bolliraren av mittfältarna men jag valde att satsa på tre gubbar som är lite mer hårt arbetande för jag trodde inte att det skulle bli så mycket skönspel.

Missgynnar tekniker

Jonevret försäkrar att han däremot tror mycket på Magro som glänste i Landskrona i höstas.

- Vi kommer att ha jättemycket glädje av honom framöver. De första matcherna på säsongen är planerna rätt dåliga och spelet ofta inte så bra, det missgynnar en tekniker.

Magro fick magert med speltid mot Häcken och var synbart missnöjd efteråt och försvann direkt in i duschen.

- Det bra att han inte är nöjd när han inte får spela. Man ska vilja spela. Däremot har vi pratat om att våra supportrar alltid är värda en vinkning efteråt. Vi har snackat igenom hela situationen och allt är helt lugnt nu. Han såg väldigt bra ut på senaste träningen, säger Jonevret.

Som tror på en tuff match mot HBK.

- Men i och med att vi vann i premiären känns det lite lugnare. Vi fick en bra start och åker till Halmstad med gott självförtroende.

Jennifer Wegerup