Två till sjukhus efter bengalattack

Bois riskerar böter efter skånederbyt

FOTBOLL

Två personer fördes till sjukhus efter att någon kastat en bengal på läktaren i samband med Landskronas hemmamatch mot Malmö FF.

– Får vi tag på den som kastade bengalen väntar en avstängning, säger Bois ordförande Kenneth Håkansson.

Inför den allsvenska hemmapremiären mot Malmö hade Landskronas supporterklubb Black & White planerat ett stort tifo tillägnat Bois-legendaren Sonny Johansson. En 113 meter lång flagga vecklades ut över ena läktaren när hemmaspelarna kom in på plan inför matchen.

Det var då det hände. En bengal tändes under flaggan och brände hål på tyget.

Kastade bengal

När flaggan sedan drogs ned igen blev gärningsmannen orolig och kastade därför iväg bengalen in i folkhavet. Två personer fick föras till sjukhus, en med brännskador.

Vem som kastade bengalen är ännu inte känt men både klubben och supporterföreningen har förhoppningar att få fram namnet:

– Indikationerna pekar på att det är någon utan koppling till Landskrona eller dess supporterklubb. Det är bara någon som vill förstöra. Vi tror att vi får fram namnet på honom, säger styrelsemedlemmen och tifo-ansvarige Daniel Oscarsson till sportbladet.se.

Avstängning väntar

Klubbens ordförande Kenneth Håkansson ser mycket allvarligt på incidenten:

- Först så måste vi titta på rapporten, men om vi får tag i honom är en avstängning uppenbar. Han kommer inte att få komma in på Landskrona IP under en obestämd tid.

Troligen kommer klubben även att drabbas av straff. Tidigare liknande händelser har resulterat i böter.

Matchen vann de regerande svenska mästarna Malmö FF med 1-0.

Daniel Markne