Kalmar tog poäng borta mot Hammarby

”De spelar så jävla tråkigt”

FOTBOLL

Trots intensiv press lyckades Jeffrey Aubynn och kompani inte överlista Kalmar FF:s målvakt Petter Wastå.

0-0 slutade kampen och delad poäng.

Och hammarbyarna var rejält upprörda efteråt:

–  De (Kalmar FF) spelar så jävla tråkigt, sade Pablo Pinones-Arce.

Foto: BILDBYRÅN
KRITISK Hammarbys Pablo Pinones-Arce gillar inte Kalmars sätt att spela fotboll.

I andra halvlek pressade Hammarby på och Kalmar hade inte mycket till eget spel och få chanser, men något segermål fick hemmalaget inte in.

Det var faktiskt Kalmar som var allra närmast ett segermål, när inhopparen Niklas Kaldner hade nick på mål och Hammarbys Ante Covic gjorde en jätteräddning i slutminuterna.

Över 11 000 hade sökt sig till Söderstadion för att se Hammarby ta tre nya poäng, men Kalmar – som också har tre poäng sedan första omgången – täppte till bakåt.

Spelmässigt var det inte mycket till match, Hammarby pressade på och Kalmar slog ifrån sig, och bäst betyg går till Kalmars backar med Patrik Rosengren i spetsen som lyckades stå emot pressen.

Vansinnig bakåtpassning

Som till exempel i 79-minuten när Kalmars Tobias Carlsson slog en fullkomligt vansinnig bakåtpassning mot Wastå, som blev till en nästintill perfekt passning för Hammarbys Pablo Piñones-Arce.

Piñones-Arce drog Wastå, kom delvis ur vinkel och skulle bara tåa in bollen, men då dök Rosengren upp som gubben i lådan och bröt perfekt.

Sista kvarten av matchen ökade Hammarby pressen mot Kalmar. Inbytte Erik Johansson gjorde ett starkt jobb och skapade möjligheter med sitt oförutsägbara spel, men mål... det blev det inte.

Och efteråt var det rejält besviket bland hammarbyarna.

– De backar ju bara hem och är nöjda med resultatet, det är jävligt tråkigt, sade Pablo Pinones-Arce till TT.

Inte heller tränaren Anders Linderoth gillade Kalmars sätt att spela:

– Det är inte min typ av fotboll, kommenterade han.

Då ilsknade Kalmars tränare Nanne Bergstrand till.

– Vi kan komma hit och spela idiotiskt och förlora med 3–0. Har man ett lag som man håller på så är resultatet det viktigaste, sa han.

Robert Triches, Johan D Lundin ([email protected])