Swärdh: Konstgräset kan gynna oss

Avspark: Gefle-Helsingborg

FOTBOLL

Canal + 18.40

Gefle

Fem senaste:

Helsingfors (h) 1–0

Örebro (b) 2–3

Västerås (h) 2–0

Brage (h) 5–1

Kalmar (b) 0–1

Skadade/avstängda:

J. Karlsson (hälsenan)

J. Nguijol (kindbenet)

Plusbindeln:

2. T. Hedlund 3

14. Mathias Woxlin 3

Avbytare:

23. G. Andersson (mv)

4. Mikael Thuresson

11. Johan Claesson

19. Jon Ericsson

18. Antouman Jallow

Tränarsnack

– Det ska bli roligt att få göra debut på Strömvallen mot ett klassiskt allsvenskt lag som Helsingborg, det ska bli spännande att få mäta krafterna med dem. Konstgräsplanen är bra och gynnsam för spel så här års när gräsplanerna brukar hålla dålig standard.

Tänk på att...

?nye kameruanen Joseph Nguijol fortfarande inte fått sitt speltillstånd. Det spelar mindre roll, eftersom han dragit på sig tre frakturer på okbågen och blir borta i ytterligare minst tre veckor.

Detta funkade bra senast...

?försvarsmässigt gjorde Gefle ingen dålig insats mot Kalmar i premiären. Mittbacken Thomas Hedlund såg stabil ut och Helsingborg kommer att få jobba hårt.

Detta måste förbättras...

?anfallsspelet mot Kalmar var nästintill obefintligt. Både Daniel Ytterbom och Daniel Westlin på topp var underkända och skapade inte en enda chans på 90 minuter. Guide: David Tanentsapf

Helsingborg

Fem senaste:

Elfsborg (h) 1–1

Häcken (h) 0–2

Viborg (b) 3–2

Trelleborg (h) 1–0

Halmstad (h) 2–0

Skadade/avstängda:

F. Björck, baksidan.

G. Andersson, baksidan

Plusbindeln:

14. Andreas Granqvist 4

Avbytare:

22. O. Berglund (mv)

4. Jakob Augustsson

21. Fahrudin Karisik

15. Oliver Karekezi

18. Björn Westerblad

Tränarsnack

– Jag tror att nyckeln till att vinna den här matchen är att spela med stort tålamod och att vi fortsätter vara aggressiva och taktiska i vårt försvarsspel. Jag tror att konstgräset uppe i Gävle kan gynna vårt passningsspel, säger Peter Swärdh.

Tänk på att...

?outsidern Helsingborg siktar på att bli ett topplag i allsvenskan. Förutsättningarna finns, men då måste laget vinna matcher som mot Gefle i kväll.

Detta funkade bra senast...

?HIF gjorde det mesta rätt mot Halmstad. Andreas Granqvist var vansinnigt stabil i mittlåset, Eldin Karisik var bra i rollen som playmaker och Peter Graulund sylvass som striker längst fram.

Detta måste förbättras...

?yttermittfältarna, eller ytteranfallarna om man så vill, hittade däremot inte sina roller mot HBK. Fredrik Svanbäck misslyckades helt.

Guide: David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM