Jonas Wallerstedts främre korsband av

Giffarnas anfallare riskerar missa hela säsongen

FOTBOLL

Främre korsbandet är av.

Så löd domen för Gif Sundsvalls anfallare Jonas Wallerstdt, 27.

Nu väntar evenutellt en operation.

– I såna fall är säsongen körd, säger Wallerstedt.

Foto: NORRPICS
Jonas Wallerstedt jublar efter målet i premiären mot Elfsborg.

Det var i premiären mot Elfsborg som Sundsvalls kraftfulle forward vred till ena knäet med 20 minuter kvar av matchen.

– Det var ingen smäll, utan foten fastnade lite vid en spelvändning och jag fick en lätt vridning i knäet.

Wallerstedt – som gjorde Sundsvalls 2-0-mål vid 3-1-segern – spelade färdigt matchen och har sedan även tränat i veckan.

Tränade i veckan

– Knäet svullnade lite dagen efter men jag har kunnat träna. När läkaren (Ingemar Lundgren) undersökte knäet upptäckte han ett glapp och beslutade att det skulle magnetröntgas, säger Wallerstedt, som hade spelförbud i gårdagens förlustmatch mot Häcken (0-1).

Lundgren befinner sig just nu i Polen med pojklandslaget och kommer hem i slutet av veckan.

Då ska Wallerstedt i samråd med honom besluta om operation eller inte.

– Om det blir en operation är säsongen körd, säger Wallerstedt, som tidigare i karriären varit förskonad från svårare skador.

Skadedrabbat Sundsvall

Jonas Wallerstedt var Giffarnas bäste målskytt i fjol med nio mål – och avbräcket kommer mycket olägligt för Sundsvall, som sedan tidigare dras med skador.

Inför säsongen gick anfallaren Kalle Ljungbergs främre korsband av (borta hela säsongen) och i går skadades mittbacken Johan Andersson. Dessutom klev mittfältaren Tommy Bergersen av efter en smäll mot knäet – och målvakten Fredrik Sundfors fick ont i en vad efter en utspark.

– Johan ska undersökas i dag, den första prognosen talar om ett uttänjt ledband. Stämmer det riskerar han att vara borta i 3-4 veckor. Sundfors hade samma känning som i fredags på träningen, och där handlar det om kramp eller en mindre blödning i vaden. För Tommys del ska det inte vara någon fara, han fick helt enkelt en smäll på knäet, säger Urban Hagblom, sportchef i Giffarna.

Finns det några misstankar om att konstgräset i Sundsvall bidragit till skadeläget?

– Nej absolut inte. Kalle gick sönder på Cypern efter en närkamp och i Jonas fall fastnade han lätt i gräset. Det är helt enkelt oturen som grinar oss i ansiktet, säger Hagblom.

Rickard Westman