”Vi blir ett topplag i år”

Graulund målskytt igen för Helsingborg

FOTBOLL

GÄVLE

Två vackra mål tog Helsinborg till toppen av allsvenskan: Atiba Hutchinsons nick efter ett rasande vackert anfall – och Peter Graulunds stenhårda skott.

– Med bra självförtroende gör man så här snygga mål, säger Peter Graulund.

Som ensam toppforward i Helsingborgs nya spelsystem har dansken Peter Graulund en enda uppgift: att göra mål.

I premiären mot Halmstad slog han till två gånger – och fixade segern.

Mot Gefle i går spelade han återigen rollen som matchvinnare.

Atiba Hutchinson slog passningen, dansken timade sin löpning perfekt och avslutet från vänsterkanten i straffområdet var av högsta klass.

I bra form

Peter Graulunds tredje mål i årets allsvenska innebar 2–1 till Helsingborg. Och från den smällen hämtade sig aldrig Gefle.

– Vi är ett bra lag i bra form och då vet man att målchanserna kommer. Hela laget har massor av självförtroende just nu och för mig, som är anfallare, känns det naturligtvis perfekt att få göra mål, säger Peter Graulund.

Det är uppenbart att han trivs i sin nya roll. Men det är inte bara spelsystemet som är hemligheten bakom Helsingborgs fina säsongsupptakt.

– Vi har tränat mycket hårdare och har bättre fysik. Förra säsongen orkade vi bara i 80 minuter och då hade vi kanske fått oavgjort eller förlorat en sådan här match. Men nu springer vi i 90 minuter. Och det är klart att det gör skillnad, säger han.

Innebär det att Helsingborg kommer att vara ett topplag under hela säsongen?

– Ja, det tror jag. Klubbens ambition var redan i fjol att vara bland de fyra bästa. Det gick inte, men nu siktar vi dit igen.

Fortsätter samarbetet mellan Peter Graulund och mittfältaren Atiba Hutchinson fungera lika väl som igår, då blir Helsingborg definitivt att räkna med.

Stefan Persson

ARTIKELN HANDLAR OM