”Vi skämmer ut Helsingborg”

Graulund utvisad - då skrällde Enskede

FOTBOLL

ENSKEDE

Helsingborg är ute ur svenska cupen.

Division 2-laget Enskede chockade de allsvenska serieledarna och vann med 2-0 på övertid.

- Det är pinsamt, vi skämmer ut klubben, säger Peter Graulund.

SER RÖTT Peter Graulund får rött kort - och sågar sig själv.

Efter två raka segrar ligger HIF i topp i den allsvenska tabellen och danske anfallaren Peter Graulund är etta i skytteligan med sina tre mål.

Men torsdagen blev en mörk dag för både klubb och dansk. HIF fick respass ur cupen mot Enskede och Peter Graulund spädde på misslyckandet med att bli utvisad efter en ful stämpling.

- På de första 60 minuterna hade vi inte ett enda avslut på mål och gick inte in 100 procent i en enda närkamp. Det är svårt att vinna en sån här match när det finns spelare som inte visar rätt inställning och inte vet vad som krävs på den här nivån och jag får räkna mig själv dit. Vi får skylla oss själva för det här, säger en besviken Peter Graulund efter matchen.

"Pinsamt för mig"

Vad säger du om din utvisning?

- Det är oacceptabelt att åka ut i den 82 minuten när det står 0-0. Det är dumt och och det är pinsamt för mig.

Matchen avgjordes först i den andra övertidshalvleken. Enskedes Klas Henriksson drog till på halvvolley från 30 meter - otagbart för Oskar Berglund i HIF-målet.

- Jag hade ju en i ribban först från ungefär samma läge. Nu fick jag till en riktigt bra vinkel över keepern. Otroligt skönt, jag har varit skadad i fem månader och det här var min första tävlingsmatch för klubben, säger Klas Henriksson.

Hur långt kan ni gå?

- Vi har ju slagit det bästa laget redan, de leder ju allsvenskan. Får vi en bra lottning kan vi nog gå långt. Men vi satsar mest på serien, det här är bara en bonus.

David Tanentsapf