MFF:s ordförande rasar mot Avspark

Bara 25000 såg fotbolls- magasinet i ZTV: Ett fattigdomsbevis

FOTBOLL

Bara 25 000 tittare såg första avsnittet av fotbollsmagasinet Avspark i ZTV.

Det får Malmö FF:s styrelseordförande att rasa.

- Man måste upp i en halv miljon tittare, säger han.

Madsen.

Gamla hederliga Fotbollskväll i SVT lockade under åren 1993-2003 miljonpublik på måndagskvällarna. Men när programmet förra året bytte namn till Avspark och flyttade till TV3 dök tittarsiffrorna ned till runt 200000 per program.

I år fortsätter fallet.

Första avsnittet i ZTV lockade bara 25 000 tittare och det andra 45 000.

Viktigt med tittare

Det är för dåligt, menar Bengt Madsen, styrelseordförande i Malmö FF och tidigare vice ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

- Det är utomordentligt viktigt att de kanaler som visar fotboll har en stor tittaskara, annars blir sporten mindre intressant, säger Madsen som inte tror att Avspark sänds i ZTV länge till.

- Jag förutsätter att avtalet går ut sista december. Innan man skriver på ett nytt är jag övertygad om att man ser till att det har bra täckning, så att så många som möjligt kan se programmet.

Stora förlorarna

ZTV är just nu de stora förlorarna på måndagskvällarna. Premiären av Fotbollskväll i SVT, som numera fokuserar på internationell fotboll, lockade i premiären 670 000 tittare. Liga Europa i Kanal 5 sågs förra veckan av 120 000.

- Det är ett fattigdomsbevis om inte allsvenskan överträffar Liga Europa med ett par-tre gånger. Den inhemska fotbollen borde ha ett större intresse i Sverige, säger Madsen.

ZTV:s programchef Camilla Clarke medger att hon är besviken över de skrala tittarsiffrorna, men hoppas på en bättring framöver.

- Vi tror att intresset hettar till ju längre in på säsongen vi kommer.

Tittare i snitt

Emil Karlsson