Rosenberg bakom alla Malmö-målen

Mållös på Stadion – ”Jag får vara nöjd ändå”

FOTBOLL

Stjärnskottet Markus Rosenberg låg bakom alla målen på Malmö-stadion.

Tre framspelningar förvaltades – och Malmö slog nykomlingen Gefle med 3–0 trots att ”Mackan” lämnade planen mållös.

– Då får jag vara nöjd ändå.

Gefle – nykomlingen med två raka förluster innan avspark – fick en jobbig start på matchen i den första halvleken, spelade långsamt, krångligt och hamnade fel i positionerna.

– Vi var stressade, och hade behövt hålla 0–0 längre för att få ordning på vårt spel. Men det blev för krångligt och då kom Malmö blixtsnabbt, sa Gefles tränare Per Olsson till TT.

Målen som kom för snabbt – kom i den 13:e och 37:e minuten

1–0 genom Jon Inge Höiland.

– Jag ska komma vid bortre stolpen, man chansar dit man tror bollen ska komma. I fjol gjorde jag två mål ur samma vinkel.

Efter en nickpassning från Markus Rosenberg blev ytterbacken lämnad omarkerad och och Gefle-målvakten Mattias Hugosson tvingades se bollen vina förbi.

2–0, Niklas Skoog.

I 37:e minuten vann Rosenberg lite turligt tillbaka en boll vid mittlinjen och hittade skickligt en lucka mellan Gefle-försvararna – en yta Skoog blixtsnabbt utnyttjade i en djupledslöpning.

Avslutningen var iskall.

Efter paus tappade Malmö plötsligt i intensitet och sjönk tillbaka, och tillät Gefle att arbeta sig in i matchen. Flera farliga lägen producerades – Daniel Ytterbom sköt, men Mattias Asper tippade jättekanonen till hörna. En kvart senare hade lagets andre anfallare - Daniel Westlin – en nick i stolpens insida.

– Vi krånglade till det, försökte med för svåra grejor och då kom de in i matchen. Men det är väl inget att hetsa upp sig för, vi kom tillbaka och vann med 3–0. Då kan jag inte stå här och hålla med om att vi gjorde en dålig match, man måste väl ha respekt för motståndarna också, säger Malmö-mittfältaren Daniel Andersson.

Malmö leder allsvenskan.

Gefle är jumbo med tre raka förluster, 1–6 och noll poäng.

– Jag kan inte se hur de ska kunna klara sig kvar, säger fotbollsexperten Tomas Antonelius i en Com hem-sändning.

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM