Jonevret lurar oss alla - med ett bra skämt

FOTBOLL

Det har börjat viskas bland Dif-supportrarna - är Kjell Jonevret verkligen rätt man att leda vårt lag?

Två matcher - en vinst, en förlust - längre tog det inte för att snacket skulle börja.

Än så länge mest som svaga viskningar på diverse internetforum men det behövs inte många förluster till innan tonläget höjs.

Det räcker förmodligen med förlust mot Öis i kväll, sedan är diskussionen i full gång. Rösterna som kräver Jonevrets avgång kommer ljuda högst.

Till en början lär Djurgårdens styrelse vifta bort snacket. Men om förlusterna fortsätter blir ledningen tvungna att ta fansen på allvar och agera. Om inte annat för sin egen trovärdighets skull. Årets målsättning är ju högt satt; SM-guld, cupguld och Uefacupgruppspel.

Tänk er å andra sidan det här scenariot; nio poäng mot Öis-Elfsborg-Gefle, Andreas Jakobsson skriver på för ett och ett halvt år och Sören Larsen i skytteligaledning - då sitter Jonevret hur säkert som helst. Det är den märkliga verklighet som allsvenskans enda manager lever i just nu.

När det gäller kritiken mot Kjell Jonevret kommer den inte bara från Dif-fans - även tränarkollegor och journalistkollegor har reagerat.

Alla påpekar ungefär samma sak - Kjell Jonevret är bra på att skoja och höja stämningen men han är ett skämt när det gäller att analysera fotboll.

En lagledare, alltså. Möjligtvis en assisterande tränare. Men absolut inte en manager med de stora visionerna.

Jag tror inte på det där.

Jag tror det ligger till så här: Kjell Jonevret har lurat oss allihopa. Vi är helt enkelt grundlurade.

Varför ska Jonevret avslöja känsliga saker om laget när han kan styra undan den mest besvärliga fråga med ett bra skämt?

Varför ska han analysera matchen i media när de enda som bör höra analysen är hans spelare?

Kjell Jonevret är alltså en smart jävel, duktig på fotboll, och han har lurat oss alla.

Nu återstår bara att se om han tjänar något på det och gör Djurgården till ett topplag. Annars har hela den här bluffprylen varit jäkligt onödig.

Sjyst tugg - med Robert Laul

Robert Laul