Stefan Alfelt: Mitt tips - han spelar i Holland till hösten

FOTBOLL

MALMÖ

Jag är ingen bra tippare så jag vet inte vad det är värt men mitt tips är att Markus Rosenberg spelar i Ajax i höst.

Jag har misstänkt att affären varit klar ganska länge men det är svårt att bevisa. Speciellt som det kanske inte ens är sant.

Jag frågade Ajax spion John Steen Olsen i Odense 24 februari.

- Nej, nej, för satan. Inget är klart, svarade han.

Jag frågade Mackan på det konstgjorda Röda Torget 2,5 mil utanför Antalya under MFF:s träningsläger i Turkiet i månadsskiftet mars/april.

- Nej, sa Rosenberg.

Med tanke på att han hade tackat nej till 60 ryska miljoner från Lokomotiv Moskva kunde man ju misstänka garanti om hygglig kompensation.

Hasse Borg har jag inte ens brytt mig om att fråga.

Jag vet hur han skulle reagera. Han hade tittat mig rakt i ögonen och sagt:

- Det skulle jag väl för fan i så fall aldrig berätta för dig. Varför frågar du ens?

Ljuger - när det behövs

Ungefär som när Mif:s Percy Nilsson i en tv-intervju blånekade till ett spelarköp man sen presenterade på en presskonferens dagen efter.

Tv-reportern ringde irriterad upp Percy och fick det egentligen självklara svaret:

- Jag ljuger när det behövs.

Alla ljuger när det behövs i såna här sammanhang.

Det är därför vi tidningar ibland i efterhand får konstatera att vi presenterat närmast pinsamt många klubbnamn i samband med vissa spelare. Därför att det vore tjänstefel att inte publicera ett rykte som åtminstone kan anses som ett hyggligt trovärdigt rykte.

Ajax och Rosenberg är mer än ett trovärdigt rykte eftersom Ajax representant förvånansvärt nog deklarerar att det är klubbens vilja att köpa Rosenberg. Samt att man oroas över att fler stora klubbar ska dyka upp som konkurrenter.

Rätt inställning

Mackan var besviken efter 3-0-segern över Gefle.

Besviken trots tre målgivande passningar.

Det bevisar hur han ser på sig själv som en renodlad målskytt nuförtiden. Precis den inställning som gör honom värd en himla massa miljoner på den internationella transfermarknaden. Internationellt handlar allt om vinster och gjorda mål och de som gör målen.

Sen är det ju inte alltid så lätt att förutse vem som blir vad.

För en halv evighet sen stod jag med Tord Grip på en U21-landskamp mellan dåvarande Västtyskland och Sverige i en av dessa tyska städer som är så svåra att skilja åt från varandra.

- Han till höger i anfallet kan aldrig bli något. Ingen vet var han ska ta vägen på planen. Den till vänster däremot bli vår näste storstjärna, sa Grip.

Blivande storstjärnan till vänster satt som besegrad allsvensk tränare i går på Malmö stadion och sa att hans spelare blev stressade och krånglade till det i sista tredjedelen och därför blev sårbara för MFF:s kontringar.

Per Olssons anfallskompis till höger i den där U21-landskampen hette Johnny Ekström...

Stefan Alfelt