”Bättre när en av oss bänkas”

Selakovic gillar konkurrens – och i kväll dyker han upp i en ny roll igen?

FOTBOLL

Stefan Selakovic, 28, lämnade Heerenveen för att hitta rätt i sin fotbollskarriär.

Nu letar han efter rätt position i IFK Göteborg.

- I längden blir det bättre för laget när Ijeh, Mourad eller jag hamnar på bänken, säger han.

Foto: ANDERS WEJROT
vart nu då? Stefan Selakovic har rullat runt på de flesta positionerna. Själv föredrar han den offensiva centrala mittfältsrollen bäst.

Han värvades som anfallare, användes som vänster yttermittfältare - och kanske får Stefan Selakovic en tredje roll i kväll mot Hammarby?

I cupmatchen mot Kalmar AIK i förra veckan vann IFK Göteborg med 7-1 och nyförvärvet gjorde tre mål - två av dem i positionen som offensiv, central mittfältare.

- Jag gillar den rollen bättre än att spela ute på kanten. Det blir fler alternativ då. Man kan röra sig åt fler håll. På kanten är jag mer låst, säger Stefan Selakovic.

Riskerar vänsterplats

Men han är tveksam om det trots det framgångsrika experimentet mot Kalmar AIK blir en upprepning mot Hammarby.

- Vi har inte fått laget än, men IFK Göteborgs modell är ju att spela 4-4-2 med ett traditionellt mittfält, säger han.

Risken är stor att Selakovic åter hamnar ute till vänster efter Jonas Henrikssons flytt till Häcken, Mikael Sandklefs skada och Samuel Wowoahs sökande efter formen.

- Arne (Erlandsen, tränaren) och jag pratar mycket om det här, så det känns bra. Han förstår hur jag känner, samtidigt vill han ha oss alla tre (Ijeh, Mourad, Selakovic) på plan samtidigt nu.

Så det förra Hollandsproffset hoppas på att Wowoah ska komma till rätta i Blåvitt och att Mikael Sandklef kommer tillbaka så fort som möjligt från sin skada.

- Självklart spelar jag hellre till vänster än sitter på bänken. Men i längden är det bättre för laget om någon av oss tre anfallare hamnar på avbytarbänken. Då har konkurrensen ökat på flera platser, säger Stefan Selakovic.

Selakovics positionsjakt

Michael Wagner