Dedé kan bli borta i månader

Läkarundersöks i dag

Foto: BILDBYRÅN
AJ, AJ Kalmars brasse Dede bärs ut på bår efter skadan mot Häcken i måndags. Nu kan han bli borta i flera månader.
FOTBOLL

Han kom tillbaks från Brasilien för sent, överviktig och ur form.

Nu är Kalmars Dedé Anderson skadad och kan bli borta i fyra månader.

I fjol gjorde Dedé Anderson dundersuccé hos nykomlingen Kalmar. Men i år har allt gått snett för brassen. Han kom tillbaka efter sin ledighet i Brasilien med mindre än en månad kvar till premiären. Nanne Bergstrand säger att Dedé trots det var i bättre form än vid samma tid förra året. Men Kalmars målspruta gick sönder redan i sin första träningsmatch efter 20 minuter - en sträckning i baksidan av låret. Efteråt sa han till Barometern att han blivit skadad för att han är för lat för att stretcha, vilket upprörde många supportrar.

Feltolkad i pressen

- Dedé hävdar att han aldrig sagt något sådant och att det är en felaktig översättning. Han blev mycket förgrymmad, säger klubbens fotbollsansvarige Torbjörn Bogefors.

Dedé har fått flera chanser i allsvenskan och misslyckats totalt. Nanne Bergstrand har sagt att han ska få spela sig i form. Men mot Häcken i måndags slog han upp sin gamla skada. Sjukgymnastens prognos - fem veckor till fyra månaders vila.

- Vi har 100 procent förtroende för Nanne. Men det är många supportrar som är upprörda för att han har envisats med att spela Dedé, säger Stefan Kappers, skribent på Kalmars fanssajt Röda Bröder.

Definitivt besked om Dedés tillstånd kommer efter läkarundersökningen som genomförs i dag.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM