Gladfotboll av Örgryte

”Kan inte bli bättre”

FOTBOLL

Zoran Lukic kom till Örgryte och lovade gladfotboll.

Det var precis vad laget bjöd på hemma mot Sundsvall.

– Vinst med 4–1 och tre poäng. Kan det bli bättre? säger målskytten Magnus Källander till Com Hem.

Foto: BILDBYRÅN
Christian Hemberg och Magnus Källander kramas efter den senares 2–0-mål.

Örgryte var starkt från start och ett fint skott av Robin Ganemyr gav laget ledningen efter 20 minuter. Kvarten senare gjorde Magnus Källander tvåan, innan Sundsvall reducerade på straff. Vänsterbacken Fredric Lundqvist säker exekutor.

”Riktigt, riktigt bra”

I andra halvlekens inledning lyfte brassen Ailton Almeida kallt in 3–1 – och efter det var Sundsvall aldrig riktigt i närheten. Almeida gjorde i slutskedet även 4–1.

– För en gångs skulle gjorde vi som vi kommit överens om att göra. Det såg riktigt, riktigt bra ut, säger Magnus Källander.

Tränaren Zoran Lukic gillade vad han såg.

– Vi var lite missnöjda med vårt spel i de tidigare matcherna. Vi har inte varit tillräckligt aggressiva, men i dag lyckades vi, sa han på presskonferensen.

Sundsvalls dito Jan Halvor Halvorsen var mycket besviken.

– Detta var vår sämsta match hittills i år. Men jag vill påpeka att det inte bara var vi som var dåliga, Örgryte var dessutom riktigt bra och de vann helt rättvist.

Sista chansen mot Göteborg

Sundsvall trivs uppenbarligen inte i Göteborg. För ett par veckor sedan förlorade laget mot Häcken och i dag alltså mot Örgryte.

– Vi gör tydligen inte det, men har en match kvar i Göteborg. Då ska vi se till att ändra på det, säger anfallaren Andreas Hermansson till Com Hem.

Sista chansen för Sundsvall att vinna i Göteborg är i mitten av juni mot IFK.

Johan D Lundin ([email protected])