Åtta raka nollor och serieledare: Helt sjukt

FOTBOLL

HALMSTAD

De är obesegrade och leder allsvenskan - utan något insläppt mål.

Men spelarna i Kalmar FF väntar sig inga extra applåder.

-Vi förblir nog alltid bonnjävlarna från landet som får vara med och leka med de stora grabbarna, säger målvakten Petter Wastå.

Foto: ANDERS DEROS
Lyckad Defensiv Kalmars målvakt Petter Wastå (i mitten) har hållit nollan i 507 allsvenska minuter. "Det här är ett lagbygge", säger målskytten Tobias Carlsson om framgången.

Snacket om "tråkiga Kalmar" är inte nytt. Tränaren Nanne Bergstrand har länge beklagat sig över bristen av respekt från övriga fotbollsverige.

I matchprogrammet inför bortamötet med Halmstad konstaterade han torrt: "Ja, alltså, många motståndare uppfattar oss som svårspelade, besvärliga att möta och svåra att göra mål på. Då sprids det gärna illasinnade rykten, inte minst i storstadsmedia, om att vi är tråkiga och färglösa".

Nu leder Kalmar FF allsvenskan - med fyra raka segrar och noll insläppta mål.

"Storartat försvar"

Efter 1-0 på Örjans Vall finns anledning att hylla allsvenskans just nu bästa försvar. När Halmstad jagade en kvittering i hela andra halvlek hade KFF-målvakten Petter Wastå knappt någon bollkontakt alls, han behövde inte göra en enda räddning.

-Storartat försvarsspel, sa Wastå efter fjärde raka nollan.

Med inräknade träningsmatcher och en seger i Svenska cupen har Kalmar FF idag åtta raka matcher utan insläppt mål.

Dessutom är försvarsspelarna just nu lika viktiga framåt. För andra matchen i rad gjorde högerbacken Tobias Carlsson ett nickmål - och den här gången avgjorde han.

- Jag fick Emil Jensen mot mig och han är ju inte så stor, så jag nådde bollen fint, sa han om frisparken som han skickade vidare in i bortre burgaveln.

Och nu vill både Petter Wastå och Tobias Carlsson slippa snacket om "tråkiga Kalmar".

Men de inser att laget får svårt att bli av med den elaka stämpeln.

-Om vi hade förlorat med 3-1 hade man kanske tyckt att det varit jättekul fotboll, sa målvakten.

- Ingen ska klaga. Vi gick ju upp och gjorde mål och sen spelade vi bra fotboll för att ta tre poäng. Nu tar vi snacket om att vara tråkiga som tändvätska, sa målskytten.

Gillar sitt målsnitt

Men serieledning och noll insläppta mål, hur känns det?

- Det känns helt jävla sjukt, egentligen, svarade Tobias Carlsson som redan gjort dubbelt så många mål som under hela förra säsongen.

- Ett mål på hela förra säsongen, men nu två på fem matcher. Jag gillar mitt nya snitt, ha ha.

Inte så tråkigt alls.

Det började i mars - här är Kalmars fina svit

Thomas Tynander, Stefan Alfelt