Fyra nollor till - då är Kalmar medaljkandidat

FOTBOLL

HALMSTAD

"Tråkiga Kalmar. Vi är tråkiga Kalmar."

Sjöng Kalmars supportrar på Örjans vall. En ironisk lusing till det som Nanne Bergstrand brukar kalla fotbollens etablissemang.

Bara Kalmarfans älskar Kalmar FF - men vilka fans skulle inte älska att deras favoritlag inledde allsvenskan med resultatserien

1-0, 0-0, 2-0, 1-0?

Jag tycker nog inte ens att Kalmar FF är så himla tråkigt i jämförelse med de flesta andra allsvenska lagen. Förra säsongens gladlag Halmstad var i så fall ännu tråkigare i går. HBK och KFF lyckades bara få till två avslut var på mål. Kalmar hade 50-procentig utdelning medan Halmstad bara var nära med ett jätteskott av Magnus Andersson som prickade Yaw Preko och styrdes utanför.

Halmstad saknar spets

Avsaknaden av Markus Rosenberg (14 mål, 10 assist i fjol) och Sharbel Touma (10 mål, 10 assist) är större än tränaren Jan Andersson försöker få oss att tro. Halmstads djupledsspel som var så effektivt förra året har inte längre samma fart och spets.

Fast man ska vara försiktig med att bedöma lag som möter Kalmars mur av defensivspelare som styr ut motståndarna mot kanterna där enda alternativet blir att slå inläggen Kalmars mittbackar Patrik Rosengren och Joachim Lantz älskar att nicka bort.

Defensiven är skickligt genomförd och så länge man släpper in minimalt med mål blir Kalmar ett lag att räkna med.

Dessutom lär brassarna växa spelmässigt i takt med stigande värme och jämnare gräs på planerna. Som de gjorde i fjol då Kalmar faktiskt var med i guldstriden tills bara några omgångar återstod.

Allsvenskt rekord

Supernollan Petter Wastå har med sista omgångens match förra säsongen hållit nollan i fem allsvenska matcher i följd. Allsvenskt rekord för Kalmar. Håller han nollan även i de fyra kommande matcherna, ja, då jäklar är Kalmar absolut ett lag att räkna med i guldstriden.

För det här är vad som väntar närmast: Göteborg (hemma), Malmö FF (borta), Helsingborg (borta), Djurgården (hemma).

Stefan Alfelt