Djurgårdsvändning på Borås Arena

”I halvtid sa vi att vi skulle köra och det gjorde vi”

FOTBOLL

Djurgården vann matchen mot Elfsborg.

Efter en klen första halvlek visade Djurgården vilja – och kämpade till sig tre poäng.

- I halvtid sa vi att vi skulle in och köra och det gjorde vi, säger matchens bästa spelare Tobias Hysén till Com Hem.

Det var ett mycket blekt Djurgården som klev in på Borås Arena på måndagskvällen. Hemmalaget var betydligt piggare i första halvlek och styrde matchen. Djurgården hade svårt att komma till och verkade oinspirerat. I 31:a minuten vände Samuel Holmén bort Marcus Johannesson och dundrade in ledningsmålet för Elfsborg.

- Det var skönt att göra mål, konstaterade en nöjd Samuel Holmén i halvtid för Com Hem.

Hysén bäst på plan

Det var ett helt annat Djurgården i andra halvlek. Direkt på avspark visade Hysén att han inte var nöjd med underläget och kämpade fram en målchans. I 56:e minuten var det dags för kvitteringen. Ännu en gång var storspelande Hysén inblandad då han passade fram målgöraren Johan Arneng. Det mer offensiva Djurgårdsspelet öppnade matchen och Elfsborg var inte utan chanser. Men det var Djurgården som ökade på sin ledning. I 72 minuten nådde Felix Magro Sören Larsen i djupled som avancerade framåt och slog in 2-1 till gästerna.

"Vi vet att vi är så här bra"

På övertid – som var hela 8 minuter - drog Hasse Berggren på sig sitt andra gula kort och Elfsborg fick avsluta i numerärt underläge. Djurgården lyckades hålla undan och fick med sig tre poäng från Borås. Matchens stora lirare var utan tvekan Tobias Hysén som slet, sprang och skapade mest.

- Vi vet att vi är så här bra när vi vill och vi visar att vi vill vinna i andra halvlek, säger Tobias Hysén.

Karl Thor