...och så här nära var Bajen segern

Foto: CANAL +
På mållinjen. Louay Chanko räddar Jeffrey Aubynns skott - och en poäng för Malmö.
FOTBOLL

Några få centimeter.

Så nära var Jeffrey Aubynn att bli matchvinnare.

- Jag bara skrek eftersom jag ville att bollen skulle vara inne, säger han.

Ett mål som gav Hammarby en poäng och nytt självförtroende. Ett skott som räddades på mållinjen. Ett spel som mättade alla de Bajenfans som hunnit bli svältfödda på farligt anfallsspel. Jeffrey Aubynn regerade på Söderstadion i går kväll.

- Jag är nöjd även om jag tycker att om något lag skulle ha vunnit så borde det varit vi. Vi skapade mest, säger Aubynn. Mest av alla var det han själv som stod för skapandet i ett Hammarby som efter paus bjöd på både underhållning och spänning.

Stod för bollkonster

Andra halvlek hade knappt börjat när Petter Andersson slog in bollen fint från högerkanten och Jeffrey Aubynn kom farande och tryckte in den.

- Jag trodde först att jag inte skulle hinna fram på bollen. Men jag hann, skrattar Jeffrey

Han hann göra 1-1 för sitt Hammarby och han hann även senare vara med om att leka, smeka, finta, dribbla och rada upp bollkonster. Aubynn var också bara en fot - Louay Chankos påpassliga sådan - från att göra 2-1 och ge sitt lag segern.

- Han räddar precis på mållinjen. Jag skrek och gapade direkt där för jag ville att den skulle vara inne men den var väl inte det, säger Jeffrey.

Han klev av strax före slutet till Söderstadions jubel, hade efteråt ont i ett lår, men var idel leenden.

- Och jag tror inte att det är något allvarligt med låret, det ska det inte vara.

Hyllas av Linderoth

Anders Linderoth hyllade nyförvärvet och kallade sitt lags insats i andra halvlek för "strålande". Linderoth kunde även berömma sig själv för taktiken; Piñones-Arce var petad och Aubynn uppflyttad på topp. Där lär han få stanna. Hammarby var äntligen farligt, skapade chanser framför mål och fick MFF i gungning.

- Det gick bra att spela på topp men jag spelar hellre mittfältare, säger Aubynn.

Han tror att lagets fina spel och hans mål kommer att betyda mycket.

- Det är klart att vi alla tänkt på måltorkan. Men du såg själv efter vårt mål, då börjar vi direkt rada upp chanser, säger Jeffrey.

Du menar att måltorkan är psykologisk?

- Ja, absolut. Nu har det släppt tror jag, vi har fått den boost i självförtroendet vi behövde.

Jennifer Wegerup