Floppförvärven

Kjell Jonevret: Vi kommer att ha tålamod med killarna

FOTBOLL

Fyra nyförvärv – fyra floppar.

Djurgården har sannerligen inte rosat transfermarknaden i år.

– Den som säger så kommer att få äta upp sina ord, säger Djurgårdens headcoach Kjell Jonevret.

Foto: Gustav MÅRTENSSON
KÄMPAR I MOTVIND Många var nyfikna på förre Milanspelarens Ibrahim bas kvaliteter inför hans ankomst till Djurgården och allsvenskan. Dessvärre verkar de som snabbt dömde ut den 31-årige fransmannen få rätt.

Ibrahim Ba, Jones Kusi–Asare, Felix Magro och Kári Àrnason.

Djurgårdens fyra nyförvärv har samtliga varit mindre lyckade under allsvenskans inledande omgångar. Men djurgårdsledaren Kjell Jonevret är som en krokodilmamma som skyddar sitt bo. Han vägrar erkänna att han är missnöjd med någon av killarna.

”Alla har varit okej”

– Nej, jag tycker att alla fyra har varit ganska okej och har bidragit till laget på ett bra sätt. Även om jag tror att de har högre förhoppningar på sig själva än vad de visat hittills.

Men är du verkligen nöjd med det en spelare som Ibrahim Ba presterat?

– Även om det har knutit sig för honom i matcherna så ser jag på träningarna vad han går för. Det är dessutom en otroligt bra kille och med sin proffsiga inställning är han riktigt nyttig vid sidan av planen. Det är en otroligt suverän kille.

Tre toppvärvningar

Djurgården har annars varit kända för just sin förmåga att göra fantastiska värvningar. Kim Källström, Andreas Isaksson och Tobias Hysén är några exempel på riktigt lyckade övergångar de senaste åren. Årets kull ser inte lika lovande ut.

– Det är så mycket snack, det enda jag kan säga är att vi kommer att ha tålamod med spelarna. Vi har en bra grupp och jag är övertygad om att de nya killarna kommer att lyckas, säger Kjell Jonevret.

BARA FEM TILL DE FYRA NYA DIF-SPELARNA

David Tanentsapf