...och succén

Aubynn missar kvällens match

FOTBOLL

Succé mot MFF senast.

Men mot Helsingborg får Bajens nyförvärv Jeffrey Aubynn agera åskådare på grund en sträckning i låret.

– Han hade ont i höftböjaren när han vaknade i morse, säger Hammarby-tränaren Anders Linderoth till klubbens hemsida.

Foto: BILDBYRÅN
har hittat flytet Hammarbys nyförvärv Jeffrey Aubynn har bjudit på två höjdarinsatser i inledningen av årets allsvenska.

Bajens ordinarie anfallare har svikit så här långt i år. Både Björn Runström och Pablo Pinones–Arce har en nolla i målprotokollet och de grönvita supportrarna har rivit och slitit i sitt hår på grund av alla missade lägen.

Den som räddat äran är Jeffrey Aubynn. Två mål på fyra matcher – och mot Malmö senast fick han till och med ta Pablo Piñones-Arces plats i anfallet där han gjorde en jättematch.

– Det gick helt okej men det gjorde det för hela laget.

Du har sagt tidigare att du hellre spelar på mittfältet?

– Och det står jag för, jag kommer mer till min rätt på kanten när jag får komma rättvänd med bollen. Men jag spelar där Anders (Linderoth, Bajentränaren) säger att jag ska spela. Det är inte så att jag avskyr att vara forward.

Sträckning i låret

Jeffrey Aubynn tränade i går, men klev av efter 45 minuter. Sträckningen i framsidan av låret han ådrog sig mot MFF har inte läkt ordentligt.

– Jag tror att chansen att jag spelar är ungefär 50–50. Det är skit, men så är det, inte så mycket man kan göra. Jag får ta lite piller och avvakta fram till matchstart, sa Aubynn till Sportbladet i går kväll.

I dag kom beskedet att kroppen inte håller för spel.

- Vi får tyvärr klara oss utan Jeffrey mot Helsingborg. Det innebär att Micke (Andersson) spelar från start, säger Anders Linderoth till Hammarbys hemsida.

AUBYNNS FYRA MATCHER I ÅR

David Tanentsapf, Anders Burström