Anfallarna hittade rätt - då vann Djurgården

Johan Arneng: Nu är vi med

FOTBOLL

Tre anfallare – tre mål.

Till slut hittade Djurgården spelet och vann med 3-1 mot Gefle.

– Nu är vi med, säger mittfältskämpen Johan Arneng.

Foto: Peter Kjellerås
Första målet. Djurgården vann hemma mot Gefle med 3–1 – och inför Stadion-publiken gjorde nyförvärvet Ibrahim Ba sitt första allsvenska mål.

Nykomlingarna mönstrade samma lag som i segermatchen mot Assyriska. Och Gefle öppnade piggast – och bäst.

Matchen inleddes med tuffa dueller och hårt spel åt båda håll. Första offret blev Djurgårdens offensive motor Felix Magro, som landade illa och tog sig mot nyckelbenet innan han klev av redan efter tio minuter.

Det innebar en tidig comeback för långtidsskadade Abgar Barsom. Och mittfältaren, som i fjol fick en tung hemkomst till allsvenskan, var strålande när han kom in.

Med en djupledsboll och en snygg lyftning låg han bakom två av danske Sören Larsens bästa chanser.

– Det är bara att gå in och försöka tillföra det man kan, sa Barsom till Com hem i paus.

– De spelar med elva man där bak så det är bara att vänja sig.

Långa stunder var det sant. Men Gefle försökte ställa om fort och skapade ett par halvchanser, där anfallaren Daniel Ytterboms skott från straffområdesgränsen var den bästa.

Djurgården samlade ihop sju hörnor i första och borde ha kunnat utnyttja någon av alla halvchanser och tilltrasslade situationer. Men Geflebackarna hade ofta en fot emellan och målvakten Mattias Hugosson fanns där när det behövdes.

Och när Barsom fick sin kanonchans direkt i andra fanns han kvar. Efter en misslyckad frispark krigade Djurgården sig till en jättechans och Barsom hamnade fri med Hugosson. Men lyckades inte utnyttja läget.

Men för Djurgården var det comebackernas och de oväntade spelarnas afton. Mattias Concha tog upp kampen om högerbacksplatsen med Nicklas Rasck – och slog inlägget som gav 1-0. Och Jones Kusi-Asare, som mest stått för inhopp, fick fram huvudet på den långa passningen.

Men Djurgården föll tillbaka i planen. Och när chansen väl kom tiog Gefle den. En svag rensning skickades tillbaka, skarvades perfekt till Daniel Ytterbom: 1-1.

Men stockholmarna var aggressiva och Jones Kusi-Asare frispelade Ibrahim Ba – och den tidigare världsstjärnan kunde sätta sitt första allsvenska mål.

Men en sak var som vanligt för Djurgården. Sören Larsen fortsatte att leverera och gjorde mål för sjätte matchen i rad. Och därmed gjorde alla tre anfallarna mål.

– Skönt att det lossnar för dem, säger Johan Arneng till Com hem.

– Nu är vi med. Spelar man i Djurgården är de på oss så fort det går lite snett, men nu känns det bra.

Mattias Lundell