Kalmars försvarsmur lika tät som vanligt

Nytt lag misslyckades spräcka nollan

FOTBOLL

Ännu ett lag som försökte.

Ännu ett lag som misslyckades.

Kalmar har ännu inte släppt in mål i årets allsvenska - och Petter Wastås klubbrekordnolla är nu uppe i 597 minuter.

– Det känns ändå som vi förlorade två poäng, säger Kalmar-målvakten.

Foto: Bildbyrån
Höll nollan igen. Peter Wastå har nu hållit nollan i 597 minuter (nytt klubbrekord) för sitt Kalmar. I kväll kryssade laget mot IFK Göteborg.

Kalmars försvarsmur har fått stor uppmärksamhet i inledningen av årets allsvenska och i kväll mot IFK Göteborg lämnade laget Fredriksskans efter ännu en match utan ett enda baklängesmål.

Kalmar– IFK Göteborg 0–0.

– Vår första halvlek var strålande med tanke på våra förutsättningar. Vi hade Dedé skakad, Cesar Santin avstängd och så gick Brima Koroma sönder efter 25 minuter, sa Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand till TT.

Kalmar bjöds redan i den fjärde minuten ett jätteläge att ta ledningen – men Lasse Johanssons straff var svagt slagen och gick rätt på Bengt Andersson.

– Jag fick felträff, suckade Johansson efteråt.

Göteborg spelade upp sig i andra halvlek, Stefan Selakovic byttes ut mot Samuel Wowoah och Niclas Andersson flyttades in centralt.

Några riktigt högkvalificerade målchanser skapades dock inte.

– Statistiken var bättre än spelet. Jag var tvungen att göra något i paus och vi blev i alla fall lite bättre, sa tränaren Arne Erlandsen.

Kalmar var närmast segern: Svante Samuelsson hade två stora möjligheter och Tobias Carlssons språngskalle var nära att resultera.

”Tråkstämpeln” håller så sakta på att tvättas bort.

– När vi slog Hammarby i cupen tyckte jag att vi var väldigt pigga framåt och vi är på väg uppåt i form. Tiden talar för oss, säger Nanne Bergstrand.

Anders Burström