- Stängs inte Ijeh av är det bara att lägga ner nämnden

FOTBOLL

Peter Ijeh klippte till Landskronas Anders Friberg ute på plan.

Men Fotbollförbundets nya granskningsgrupp ser ingen anledning att stänga av Ijeh.

- Det var solklart. Ser de inte det får de skaffa blindkäpp, säger Anders Friberg.

Anders Friberg.

Det var i en närkamp i matchen mellan Landskrona och IFK Göteborg som Peter Ijeh får psykbryt och ger Anders Friberg ett knytnävsslag i bakhuvudet.

Domaren Peter Fröjdfeldt såg inte attacken, och valde i stället att blåsa frispark till Göteborg. Händelsen anmäldes till förbundets nyinstiftade granskningsgrupp, som sett över videoupptagningen från matchen.

"Kommer billigt undan"

Men i går kom alltså beskedet att Ijeh inte kommer att anmälas till Tävlingsutskottet och nigerianen slipper därmed straff för sitt påhopp.

- Det är bara att gratulera Ijeh, han kommer jävligt billigt undan. Det var solklart. Om de som granskat situationen inte ser det får de skaffa blindkäpp, säger Anders Friberg.

Nämnden motiverar sitt beslut med att händelsen ligger inom domarens bedömningsområde och att han faktiskt tar ett beslut i samband med händelsen. Vad tycker du om den förklaringen?

- Jag snackade med Fröjdfeldt efter matchen och han sa att han inte sett slaget. Då hade han ju inte blåst frispark till Göteborg. Men på video är det så tydligt att han slår.

- Stänger de inte av Ijeh kan de lika bra lägga ner nämnden. Vad ska den tjäna till om den inte gör någonting? Det här är ju det första fallet också. Då borde de ha visat stake och lagt ribban direkt. Ska vi hålla på och boxas på fotbollsplanen blir det snart som hockeyn.

"Märkligt"

Tror du att nämnden hade tagit ett annorlunda beslut om det var du som hade slagit till Peter Ijeh?

- Det kan jag inte svara på. Men det är ganska uppenbart att Göteborg är ett stort lag och att Peter Ijeh är en stor stjärna. Hade det varit tvärtom, att en spelare i en mindre klubb slagit någon i en större hade en avstängning nog legat närmre till hands. Märkligt är det i alla fall.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM