Dif dubbelt så bra som Hammarby...

Jonevret: Vi får vänta några omgångar att vara kaxiga

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
ORÄTTVIST? Djurgården har tagit dubbelt så många poäng som Hammarby i årets allsvenska. Men tar man en titt på matcherna visas det att Hammarby har mött betydligt bättre motstånd, därav de tre topplagen, medan Djurgården redan spelat mot de två bottenlagen.
FOTBOLL

Superderbyt blir en kamp mellan toppen och botten.

Poängmässigt är Djurgården dubbelt så bra som Hammarby i år.

- Fast, de har ju mött en helt annan typ av motstånd. Vi får nog vänta några omgångar innan vi blir så kaxiga, säger Djurgårdstränaren Kjell Jonevret.

Djurgårdens säsongsinledning har gått enligt planerna. Laget ligger i toppen och har tio poäng efter fem spelade matcher.

I Hammarby är det precis tvärtom. Bajen har bara lyckats skrapa ihop fem poäng - hälften så många som Djurgården - och parkerar på en plats strax ovanför nedflyttningsstrecket. Sett till tabellen borde Bajen bli en munsbit för Djurgården på onsdag.

Bara mött topplad

- Nja, det beror ju faktiskt rätt mycket på motståndet. Bajen har ju nästan bara mött topplag. Vi har mött flera lag som sackar efter i botten. Det får nog gå några omgångar till innan vi kan dra såna slutsatser och vara så kaxiga, säger Kjell Jonevret.

Är ni bättre än Bajen?

- Jag vet inte, men jag tror jättemycket på mina killar. Det finns ingen spelare i Hammarby som jag nödvändigtvis skulle vilja ha i min trupp. Jag tror inte att de kan säga detsamma, Sören Larsen skulle de nog inte tackat nej till i nuläget till exempel.

- De har också ett bra lag, men jag hoppas att vi kan skaka dem på onsdag. Och att derbyt spelas på Söderstadion, i lejonets kula, blir en extra tändvätska för mina grabbar, säger Kjell Jonevret.

Behöver en seger

Medan Djurgården har råd att tappa poäng är det annorlunda i Hammarby. Laget är under press och behöver tre poäng för att haka på i toppen.

- Det är en viktig match och det hade varit skönt att vinna för att vända trenden. Men vi har sett att det går att ta igen större försprång än såhär. Det är jämnt i år och det brukar dröja ytterligare några omgångar innan tabellen stabiliserar sig, säger Hammarbytränaren Anders Linderoth.

Ni har fått tuffast möjliga inledning på serien. Känns det surt?

- Nej, det är som det är, vi skulle ju ha mött de här lagen ändå. Vi har lite poäng, men vi får försöka ta dem nu i stället. Sen tycker jag att vi har spelat jättebra men fått dålig utdelning.

Djurgården har dubbelt så mycket poäng som Hammarby. Är de det bättre laget?

- Det får vi se på onsdag.

Hammarbys matcher

Djurgårdens matcher

David Tanentsapf