”Det värsta jag varit med om”

0-4 efter 38 minuter - då skällde Zoran Lukic ut sina spelare

Foto: LENNART MÅNSSON/BILDBYRÅN
krismöte Örgrytespelarna har upplevt roligare matcher än den i går.
FOTBOLL

HALMSTAD

Åtta insläppta mål på två matcher.

Då släppte det för Zoran Lukic.

- För att vara allsvensk fotbollsspelare måste man klara av vissa saker. De sakerna klarade vi inte av, säger Lukic efter 4-2-förlusten borta mot Halmstad.

Foto: LENNART MÅNSSON/BILDBYRÅN
fundersam Örgrytetränaren Zoran Lukic har en hel del att fundera på. I går hamnade hans lag i underläge med 0-4 mot Halmstad - ett försprång som förstås var för stort för att ta in.

Örgrytes första halvlek på Örjans Vall var inte dålig.

Den var miserabel.

- Som fotbollstränare har jag upplevt mycket genom åren, men den första halvleken i dag är det värsta jag varit med om, säger Lukic.

Trots att Lukic gav spelarna en rejäl utskällning i paus försökte Öis-tränaren inte på något sätt skylla ifrån sig ansvaret för förlusten, 4-2.

- Det är jag som sätter spelarna på banan, det är jag som ska se till att de är rätt förberedda och det är också jag som bär det största ansvaret om något går snett, säger Lukic som redan under första halvlek började ordna om i laget.

Ville inte byta

Första bytet kom två minuter före paus då Ailton Almeida ersattes av Erik Johannesson.

- Bytet var planerat långt tidigare. Vi kunde bytt efter 20 minuter men man måste tänka på spelarens integritet och fortsatta säsong.

På frågan om Ailton byttes ut för att han var skadad svarade Lukic:

- Nej. Han har lite skavanker som alla spelare har, men om han inte kan spela med de skadorna spelar han inga matcher över huvud taget fram till slutet av oktober.

I övrigt ville inte Lukic gå in på individuell kritik av sina spelare - även om det inte saknades tillfällen.

Sanningen att säga fungerade ingenting för Öis i första halvlek.

Lasta Dick för två mål

Till och med Dick Last darrade och bjöd på två av de fyra mål som Halmstad tilläts göra innan paus.

- Det var inte mycket att hurra för. Vi visste hur Halmstad skulle spela och de överraskade oss inte på något sätt. Men den nivå vår backlinje höll i första halvlek hör inte hemma i allsvenskan, säger Lukic som trots allt lyckades se ett ljus i tunneln.

- Vi fick sanningen om oss själva i dag. Det är en tung sanning, men det är bättre att få den nu än efter omgång 20. Nu har vi fortfarande tid att rätta till felen.

I en avslagen andra halvlek kunde Örgryte resa sig en smula och reducera två gånger om - Toumas Uusimäki och Erik Johannesson.

- Det var skönt att vi kunde visa lite stolthet i andra i alla fall. Vi får ta med oss slutet och glömma första halvlek så snabbt som möjligt, säger Tuomas Uusimäki

Mattias Larsson