Hetast i allsvenskan

Granqvist störste talangen – enligt agenterna

FOTBOLL

Experterna har sagt sitt – Andreas Granqvist är Sveriges största talang.

Av åtta tillfrågade spelaragenter säger sex att helsingborgsbacken är den svenska spelare som har ljusast framtid.

– Han bestämmer själv hur bra han blir, säger Martin Dahlin, Granqvist egen agent.

Foto: Bildbyrån
Skrattmatch? Andreas Granqvist är allsvenskans mest lovande spelare, i alla fall enligt agenterna.

I en enkät som gjorts av Canal+ får åtta svenska spelaragenter frågan vem som är svensk fotbolls största talang. HIF–mittbacken Andreas Granqvist vinner en jordskredsseger, den unge skåningen får sex av åtta röster.

– Det är kul, riktigt kul. Det är klart att jag uppskattar att folk gillar det jag presterar ute på plan, säger han.

Scoutad av PSV

Andreas Granqvists har gjort sig ett namn i raketfart. Han plockades till Helsingborg från Påarps GIF inför förra säsongen, tog en ordinarie plats ganska omgående och scoutades av PSV Eindhoven redan förra sommaren. Nu har han precis fyll 20, är lagkapten i U21–landslaget och varje gång han kliver in på en fotbollsplan finns det utländska spioner på läktaren.

Martin Dahlin är den agent som lyckats få Granqvist till sitt stall. Och den gamle storspelaren vet att han sitter på en guldklimp.

– Det är en ovanligt stor talang, men han har mycket kvar att lära. Jag vill inte spekulera och jämföra honom med andra, men det här är en kille som själv bestämmer hur bra han blir.

En framtida storback?

– Han måste jobba hårt och själv vilja förbättra sig. Men potentialen finns, absolut.

I kväll har serieledande HIF en ny tuff uppgift. Skåningarna åker upp till Göteborg för att möta guldtippade Blåvitt.

– Det är ett bra lag, men kan dem bra och vet hur vi ska spela. Är vi disciplinerade i vårt försvarsspel kommer det chanser framåt så småningom. Och i kontringarna är vi alltid farliga.

Sist ni var uppe i Göteborg gick det mindre bra, 0–3 mot Häcken i säsongens hittills enda förlust. Var det underskattning?

– Ja, vi var odisciplinerade och lite väl offensiva. Häcken är ett bra kontringslag och de lurade oss i fällan. Men vi har lärt oss en läxa. Det händer inte igen.

David Tanentsapf