Rangers vill köpa Hysén

"De har visat seriöst intresse"

FOTBOLL

Lagom till derbyt mot Hammarby är Tobias Hysén, 23, tillbaka efter sin fotskada.

Men snart kan han vara förlorad för Djurgården.

- Glasgow Rangers har visat ett seriöst intresse, säger pappa Glenn till Sportbladet.

Foto: GUNNAR SEIJBOLD
het Tobias Hysén är troligen tillbaka i startelvan efter en skada. Men snart kan han byta stockholmsderbyna mot tokig hetta i Glasgows Old-firm.

Skotska storklubben Glasgow Rangers spelar precis som Djurgården med ett 4-3-3-system. Inför nästa säsong står de utan vänsterytter. Det är redan klart att Shota Arveladze och Bojan Djordjic inte får förlängda kontrakt. Och enligt skotska medieuppgifter är dansken Peter Lovenkrands uppsatt på försäljningslistan sedan han inte motsvarat förväntningarna.

Därför letar Rangers nu vänsteryttrar och ett av namnen är Tobias Hysén enligt uppgifter till Sportbladet.

-Jag vet att Glasgow Rangers är intresserade av Tobias, bekräftar hans pappa Glenn för Sportbladet.

Är det ett seriöst intresse?

-Ja, seriöst är det. Sedan får man ju se vad Tobias vill. Det är ju upp till honom om han vill åka till skotska ligan.

Vad råder du honom till?

- Ekonomiskt är det säkert jättebra men sportsligt vet jag inte om det är jättebra. Men vilka råd jag kommer ge till Tobias ska jag tala om för honom först, säger Glenn.

Kan kosta miljoner

Tobias Hysén vill inte prata så mycket om proffsryktena.

-Det är alltid kul när sådana grejer dyker upp. Men det är min agent som har hand om det (Jonas Svensson). Så länge det inte finns något konkret anbud har jag bett om att inte bli informerad.

Känner du att du är mogen att lämna allsvenskan i sommar?

- Både och. Jag har mött en del utländska lag med Djurgården och i landslaget och tycker jag klarat det ganska bra. Samtidigt kanske man skulle må bra av ett år till i allsvenskan.

-Jag får se lite vad som dyker upp. Kommer de (Rangers) med en sketdeal kan det vara lätt att säga nej. Men kommer de med något jättebra kan det bli jäkligt svårt.

Tobias Hysén har kontrakt med Djurgården till december 2007. Han skulle alltså kosta ett antal miljoner för Rangers att lösa. Men frågan är hur nära affär det verkligen är? Enligt ordförande Bosse Lundquist har Rangers inte hört av sig till Djurgården.

-Vi har inte hört ett ljud från dem. Däremot är det många rykten i luften just nu, säger Lundquist.

Hoppas på startelvan

I dag är Tobias aktuell för startelvan när Dif möter Bajen i årets första Stockholmsderby.

-Foten känns bra. Jag är redo för startelvan men vi får se om jag blir uttagen. Jag har trots allt varit skadad i två veckor.

Vinner ni?

- Det hoppas jag. Hammarby har allt att förlora. De har kalkylerat med vinst eftersom de lagt matchen på Söderstadion. Pressen är på Hammarby, säger Tobias Hysén.

Glasgow Rangers i siffror

Robert Laul