Canal+ praktmiss – rött kort

Björn Byström: Hoppas på skärpning till hösten

FOTBOLL

Egentligen ska den här spalten handla om tv-sporten i går, men ni får förlåta om jag för en stund vrider klockan tillbaka några dagar. Jag kan nämligen inte låta den praktmiss Canal + gjorde sig skyldig till i söndags gå förbi opåtalad.

Jag – och många med mig – har Canal + för att i första hand följa Premier League. Det är världens största och mest omskrivna liga, med en speciell anknytning till Sverige genom alla åren med Tipsextra.

Så, när serien skulle avgöras – vad visade Canal + då? Jo, italiensk fotboll. I två kanaler!

Det måste vara snudd på tjänstefel, ta mig 17.

Självklart skulle Canal + visat Premier League i en kanal, serie A i en annan. Och om man nu tyckte att Roma–Lazio var så oerhört intressant, så hade man ju faktiskt kunnat ta någon av de andra två (film)kanalerna i anspråk.

Vi fick följa dramatiken i England de sista 45 minuterna. Tröst för tigerhjärtan var att då var Canal + på topp, med snabba inklipp från de andra arenorna när något avgörande hände.

Fotbollsligorna runt om Europa sjunger på sista versen för den här säsongen. Jag hoppas på skärpning till hösten – över hela linjen.

Vi behöver inte se Juventus och Milan (Canal +), Barcelona och Real Madrid (TV4 Plus) och Bayern München (Kanal 5) var-eviga vecka. Det finns faktiskt andra lag som är väl värda att visa. Basta.

Tommy Rander klagade i Sportbladet i går på tv-bevakningen av speedway, som han anser stjäl åskådare från sporten.

Visst kunde sändningstiden senareläggas för att inte krocka med pågående matcher, men jag tror Kaparnas starke man gör ett feltänk när han tror att bara ”härdsmältan” tittar på seriespeedway i tv. Tvärtom kan exponeringen värva nya proselyter.

I dag tittar jag på Girot som är tillbaka efter vilodag. Dolomiterna väntar. Mums...

Björn Byström

ARTIKELN HANDLAR OM