”2-2, precis som 1997”

Lasse Sandlin chattade med sportbladet.se:s läsare

FOTBOLL

Lasse Sandlin säger: Nu är jag här. Shoot!

C-A säger: Hej Lasse. Vad tycker om att man spelar på "lilla" söderstadion itället för Råsunda?

Lasse Sandlin säger: Hammarbys beslut, och jag förstår klubben. Att man först och främst tänker på den sportsliga fördelen och inte på pengarna. Men nog är det synd att så få kan se matchen.

sambaDjurgårn säger: Vilka vinner mittfältskampen, och varför?

Lasse Sandlin säger: Ja, det är väl där matchen kommer att avgöras. Inget av mittfälten har övertygat hittills. Jämför med ifjol och vi ser vad 1) Fjørtoft betydde för Hammarby, 2) Andreas Johansson betydde för Djurgårn. Kan Hammarby hålla ihop sitt mittfält vinner Bajen mittenkampen. Annars Djurgårn. Helgarderat, va?

sdaffasd säger: Är det ett bra beslut att spela på Söderstadion? Öker inte riskerna för bus markant?

Lasse Sandlin säger: Dom som begriper detta säger att det inte alls är så. Men det är klart: vill man busa kan man väl busa var som helst...

sunner säger: Jag vet att både du och jag trodde på Hammarby inför den här säsongen men efter den här starten tvekar man! Tror du fortfarande de kommer sluta topp-3?

Lasse Sandlin säger: Ja, OM man hittar sitt spel igen. Det är faktiskt inte så långt upp till topp-3 och vi har ju sett att alla slår alla. I måndags såg jag Helsingborg spela ut IFK Göteborg – samma Helsingborg som hade en enda målchans på 120 minuter mot Enskede häromveckan...

krisse säger: Hej Lasse! Hur skulle du ha formerat dif:s anfallstrio. Skulle du ställa upp med den lyckade trion från gefle jones-larsen-ba eller skulle du ändra en vinnande trio och sätta in Hysén som kanske är dif:s bäste??

Lasse Sandlin säger: Jag skulle ta bort Ba och sätta dit Tobias Hysén för att få bättre fart. Ba får vara inhoppare.

Lange säger: Är det inte lite väl tidigt på säsongen att prata om ödesmatch för Anders Linderoth?

Lasse Sandlin säger: Jo. Kan inte minns att jag använt det ordet.

säger: Hos vilket lag ligger dina sympatier i kvällens match?

Lasse Sandlin säger: Objektiv. Strikt neutral. Som alltid på pressläktarn.

mff säger: hej tycker att folk går mindre o mindre på fotboll tror du att den positiva trenden är på väg att vända? Och i så fall vad skall göras för att folk skall börja gå på matcherna igen ?

Lasse Sandlin säger: Nej, det tror jag inte. Möjligen plana ut. Självklart minskar allsvenska snittet med AIK ute ur serien. Å andra sidan ökar Superettans publik explosionsartat.

FCn säger: Hej Lasse! Tror du vi inom överskådlig framtid får se tre Stockholmslag i täten av Allsvenskan igen?

Lasse Sandlin säger: Nej, inte som etta-tvåa-trea. Det var ju fullkomligt osannolikt det som hände häromåret. Men, precis som i Harrisburg: deet hände faktiskt...

olé säger: Varför gjorde Felix Magro sådan succé i BoIS förra året men är nu helt under isen?

Lasse Sandlin säger: Intressant fråga. De gånger jag sett Feliciano så har han verkat dåligt tränad.

sambaDjurgårn säger: Vem tror du blir matchens lirare och elegant?

Lasse Sandlin säger: Du får ett namn ur varje lag: Petter Andersson i Hammarby och Tobias Hysén i Djurgården. Upp till kamp, grabbar!

Henok säger: Sandy, vilket är det bästa stockholmsderbyt du har sett?

Lasse Sandlin säger: Jag har sett så många bra derbyn att det är svårt att sortera dom. Kanske majderbyt 1973 då Bajen låg under, 0–1, när det bara återstod 15 minuter. Men så vände matchen mirakulöst med två mål var av Janne Sjöström och Roger Fransson. Kanske var det efter den kvarten nedräkningen började? ”Öka-takten-sista-kvarten, TI-DA-HOLM??”

sambaDjurgårn säger: Varför rankas Dembo Touray så högt bland målvakterna, trots att han snarare avgör matcherna till motståndarnas fördel än till Djurgårdens?

Lasse Sandlin säger: Storleken kanske. Han inger ju en enorm respekt med sina 198 cm och 98 kilo.

lassse säger: vad tippar du för resultat i matchen och vilka gör målen?

Lasse Sandlin säger: 2–2 ! Precis som det blev i senaste derbyt på Söderstadion, i div 1. 1997 tror jag det var. Målskyttar: Petur Marteinsson och inhoppande Samba-Erik Johansson för Hammarby – Sören Larsen och Johan Arneng för Djurgården.

Lasse Sandlin

ARTIKELN HANDLAR OM