Mardrömmen allt närmare för Djurgården

FOTBOLL

Matcher mot IFK Göteborg, Malmö och Helsingborg inom loppet av åtta dagar.

Det mardrömscenariot blir snart verklighet för Djurgården.

I dag kommer Assyriska på besök till Stockholms Stadion och efter den matchen har Djurgården mött alla fyra bottenlagen - Öis, Gefle, Assyriska och Elfsborg.

Det har blivit segrar både mot Gefle och Elfsborg, oavgjort mot Öis och antagligen ny vinst i dag, ska vi säga med 3-0?

Efter sex omgångar ligger Djurgården sexa i allsvenskan på tio poäng. Det är en godkänd inledning även om motståndet som sagt varit svagt.

Snart blir det värre för Djurgården. I omgångar nio till elva väntar IFK Göteborg (h), Malmö (b) och Helsingborg (h). De tre matcherna spelas dessutom inom loppet av åtta dagar, 13-20 juni.

Tufft!

Truppen ska förstärkas

Först efter de tre matcherna lär vi veta om Djurgården har det som styrelsen har som målsättning att ha ("ett guldlag som ska spela i Europa") eller det som tränaren Kjell Jonevret tycker att han har just nu ("inget guldlag").

Oavsett vilket är det redan klart att truppen ska förstärkas till sommaren. I dag kommer klubbdirektören Bosse Andersson hem från Sydafrika, dock utan att ha skrivit kontrakt med landslagsstjärnan Benedict Vilakazi.

Fortfarande återstår några mindre frågetecken att rätta ut.

- Det har varit en bra resa. Det är både vår och spelarens förhoppning att han ska spela för Djurgården, säger "Super-Bosse".

På kort sikt finns ett hot mot Djurgårdens guldsatsning; om Glasgow Rangers gör allvar av sina planer och lägger upp 15 miljoner för Tobias Hysén.

Kan klubben verkligen tacka nej då? Vågar man stoppa en ung talang om han vill bli utlandsproffs?

Robert Laul