Klar seger för Djurgården mot Assyriska

Här är hela matchen - minut för minut

FOTBOLL

90+3'

Matchen är slut!

90+2'

Johan Arneng är nära sitt andra gula kort då han river ner Dani Hamzo på mittplan. Domaren tvekar, men friar.

90'

Den assisterande domaren aviserar 3 tilläggsminuter.

89'

Lekstuga Djurgården! Jones Kusi Asare kortpassar till Daniel Sjölund som retfullt enkelt serverar Sören Larsen med ett inlägg till den högra delen av straffområdet. Danskens nick tätt över.

88'

Djurgården fortsätter att ligga på. Daniel Sjölund rundar såväl Ibrahim Atiku som David Durmaz ute på vänsterkanten. Hans inlägg når sedan Jones Kusi Asare som skjuter strax till höger om Assyriskamålet.

87'

Patrick Amoah testar skott men bollen går högt över.

86'

Zoran Manovic misslyckas med en rensning och bollen hamnar mitt framför fötterna på Sören Larsen som är nära att fullborda sitt hattrick. David Durmaz är den räddande ängeln på mållinjen.

85'

Lukanovic nickar ett högerinlägg men får ingen fart på bollen. Tourray kan enkelt plocka ner bollen.

84'

Dubbelbyte i Djurgården. Tobias Hysén och Abgar Barsom tar emot stående ovationer och ersätts istället av Daniel Sjölund respektive Patrick Amoah.

82'

Ganska avslaget spel på plan nu. Båda lagen verkar se matchen som avgjord. Inga större initiativ från något av lagen.

79'

Inhopparen Lukanovic är på språng men lyckas inte runda Johannesson. Assyriskaspelarna lyckas inte få till det.

77'

Hysén söker Kusi Asare med ett vänsterinlägg men Kaspars Gorkss har koll på situationen och kan rensa.

73'

Mååål! 3-1 Larsen!

Tobias Hysén slår en inläggsfrispark från högerkanten som nickas in mot mål av Markus Johannesson vid den bortre stolpen. Sören Larsen trycker sig förbi sin försvarare och forcerar in bollen från nära håll.

71'

Darko Lukanovic ersätter den mindre lyckade Kabba Samura.

70'

Mååål! 2-1 Hamzo!

Dani Hamzo har egen uppvisning då han skär in på egen hand från högerkanten. Han drar fyra-fem djurgårdare och skjuter på egen hand i farten, till vänster om Tourray. Mycket vacker soloprestation!

70'

Hörnan resultatlös. Barsom testar en cykelspark vid den bortre stolpen till publikens förtjusan, men utan att få till det.

69'

Djurgården kämpar till sig en högerhörna mot ett kompakt Assyriskaförsvar...

66'

Johan Arneng får en jättemöjlighet från nära håll efter ett fint förarbete av Sören Larsen. Erland Hellström räddar med en benparad.

64'

Niclas Rasck ersätter Feliciano Magro i hemmalaget.

64'

Matias Concha river ner Dani Hamzo och varnas korrekt av domare Hansson.

62'

Mååål! 2-0 Barsom!

Assyriska slarvar ordentligt i eget straffområde. Zoran Manovic kortpassar till David Durmaz som inte lyckas få iväg bollen. Istället serverar han Abgar Barsom som med en höger bredsida kan placera bollen i mål.

61'

Dani Hamzo ersätter Andreas Haddad i Assyriska.

61'

Stefan Batan slår hörnan, men utan problem för Pa Dembo Tourray.

60'

Assyriska får sin första hörna, från höger...

59'

Felix Magro serverar Jones Kusi Asare som testar direktskott någon meter in i offensivt straffområde. Skottet högt över.

57'

David Durmaz ersätter Ghassan Heamed som inte kan fullfölja.

55'

Matchen är åter igång. Heamed grinar illa utanför sidlinjen.

54'

Spelet avbryts för ett ögonblick då Ghassan Heamed blir liggandes på egen planhalva.

50'

Den efterföljande frisparken slås av Johan Arneng, rakt i muren.

49'

Johan Ländin drar på sig en frilägesutvisning då han river ner Jones Kusi Asare i en snabb omställning. Domaren låter spelet fortgå då Djurgården har fördel av boll. Men strax efter Tobias Hysén har skjutit rakt på Hellström plockar Martin Hansson upp det röda kortet och visar rött för Ländin.

49'

Batan slår frisparken med sin känsliga vänsterfot, men inte bättre än att bollen fastnar i muren.

48'

Melke Demir faller i duell med Markus Johannesson ett par meter rakt utanför Djurgårdens straffområde. Farligt frisparksläge för Assyriska...

46'

Kabba Samura rinner igenom på en fin passning från Stefan Batan. Markus Johannesson är där och stör och skottet blir ofarligt för Pa Dembo Tourray.

46'

Andra halvlek är igång!

Djurgården får anses vara i en rättvis ledning efter en stark sista kvart på Stockholms Stadion. Assyriska kämpar friskt och ser i mitten av halvleken ut att få kontroll på mittfältet men då rycker hemmalaget upp sig och tar över igen. Sören Larsen är oerhört stark i boxen och ikväll har han även lyckats rädda på egen mållinje. Efter cirka 20 minuter spelade är Andreas Haddad är på väg att sätta bollen i mål men då var Djurgårdens centertank även rätt placerad defensivt. Samme Larsen är även matchens enda målskytt så här långt efter en enkel bredsida på Tobias Hyséns sidledspassning.

Matchen är inte på något sätt avgjord. Assyriska må vara defensivt inriktade men ikväll har man även spelat sig hela vägen fram ett antal gånger. Man har ett par-tre kvalificerade chanser på mål och endast uppoffrande försvarare har kommit emellan. En intressant andra halvlek är att vänta!

Statistik:

Bollinnehav: 56% - 44%

Avslut totalt: 8-4

Avslut på mål: 4-3

Frisparkar: 8-8

Hörnor: 2-0

45+1' min

Första halvlek är slut!

45' min

En minuts tillägg återstår.

44' min

Fredrik Stenman är högst på Felix Magros hörna och nickar bollen stenhårt rakt i ribban! Mycket nära 2-0 för Djurgården.

44' min

Hörnan rensas vid den bortre stolpen till ytterligare en hörna. Denna gången från höger...

43' min

Djurgården kämpar till sig en vänsterhörna...

41' min

Mååål! 1-0 Larsen!

Jones Kusi Asare passar ut bollen till Tobias Hysén som kommer med fart längs vänsterkanten. Hysén passar vackert i sidled till Sören Larsen som tagit sig runt Ghassan Heamed. Larsen kan bara sätta foten till och målet är ett faktum. Mycket vackert Djurgårdsanfall!

39' min

Batans frispark fastnar rakt i Djurgårdens tvåmannamur.

39' min

Assyriska tilldelas frispark cirka 30 meter utanför Djurgårdsmålet, något till höger. Stefan Batan lägger upp bollen...

38' min

Djurgården har en boll i mål, men Abgar Barsom är något tveksamt avblåst för offside. Åtminstone enligt hemmapubliken när repriserna rullar på storbilden.

36' min

Jones Kusi Asare tar sig på egen hand förbi ett par Assyriskaspelare och avancerar in i bortalagets straffområde. Hans högerskott täcks sedan av Kaspars Gorkss.

32' min

Hemmapubliken skriker efter straffspark då Tobias Hysén faller i offensivt straffområde. Zoran Manovic ska istället ha beröm för en klockren tackling.

31' min

Erland Hellström gör en imponerande parad strax utanför eget straffområde när både Jones Kusi Asare och Sören Larsen är på väg att rinna igenom. Abgar Barsom låg bakom situationen med en läcker pass i djupled.

29' min

Sören Larsen testar distansskott men får inte kontroll på bollen som går högt över.

28' min

Stefan Batan slår ett patenterat vänsterinlägg mot Andreas Haddad som dock inte når ända upp i Djurgårdens straffområde. Hemmapubliken drar en lättnadens suck.

25' min

Kabba Samura serverar Andreas Haddad som är på väg att bli helt fri inne i Djurgårdens straffområde. Fredrik Stenman, som är taggad idag, kommer med fart och rensar uppoffrande framför Haddads fötter.

23' min

Även Ibrahim Atiku varnas då han går fult in mot Fredrik Stenman utanför eget straffområde. Mycket irriterat på plan nu.

22' min

Charles Sampson varnas korrekt då han river ner Abgar Barsom på mittplan.

20' min

Djurgården får en bra möjlighet efter en underbar djupledspassning från mittplan av Johan Arneng. Tobias Hysén fiskar upp bollen vid straffpunkten och skjuter på volley någon meter utanför, till höger.

19' min

Abgar Barsom rycker på vänsterkanten och skär ett par meter in i offensivt straffområde. Hans bredsida med högerfoten blir dock en mumsbit för Hellström.

18' min

Andreas Haddad får en ny möjlighet när hemmalaget inte lyckas slå ifrån sig bollen. Skottet rakt i famnen på Tourray.

18' min

Oj, oj, oj. Assyriska får ett jätteläge på den efterföljande frisparken. Pa Dembo Tourray gör en tveksam insats när han inte kan hålla fast i bollen. Haddad är påpassligt framme och går på direktskott. Sören Larsen kan med nöd och näppe rädda på egen mållinje!

17' min

Johan Arneng vräker ner Stefan Batan som tagit sig en bit upp i plan. Mycket onödigt och möjligen frustrerat.

15' min

Fortsamt långsamt spel runt mittplan. Assyriska nu något längre upp i banan. Bortalaget tar för sig allt mer.

12' min

Matchen har lugnat ner sig lite efter en ganska hetsig och intensiv inledning av båda lagen. Assyriska ligger djupt ner i banan och gör det svårt för DIF. I sedvanligt snabba omställningar testar man sedan lyckan framåt. Senast är det Kabba Samura som är på språng men han stoppas en bit in på offensiv planhalva av Markus Johannesson.

9' min

Assyriska kommer i ett sällsynt anfall genom Stefan Batan på vänsterkanten. Batan skär in i plan men stoppas rutinerat av Toni Kuivasto.

7' min

Feliciano Magro skär till vänster om Kaspars Gorkss ett par meter utanför bortalagets straffområde och avlossar ett löst skott. Inga problem för Erland Hellström.

5' min

Melke Demir vänder om snabbt utanför Djurgårdens straffområde och testar distansskott. Bollen en bit utanför till vänster.

3' min

Johan Ländin river ner Tobias Hysén som är på språng ute till vänster. Den efterföljande inläggsfrisparken nickrensas av Assyriskaförsvaret. Stefan Batan sparkar iväg bollen.

2' min

Matchen inleds med ett långt DIF-anfall som går längs vänsterkanten. Zoran Manovic är bra med och rensar rutinerat över sidlinjen.

1' min

Matchen är igång!

Djurgårdens IF

Målvakt

15. Pa Dembo Tourray

Försvarare

2. Matias Concha

6. Toni Kuivasto

16. Markus Johannesson

3. Fredrik Stenman

Mittfält

7. Johan Arneng

18. Niclas Rasck

10. Feliciano Magro

25. Patrick Amoah

77. Abgar Barsom

Anfallare

9. Jones Kusi Asare

17. Sören Larsen

11. Daniel Sjölund

8. Tobias Hysén

Avbytare

30. Oskar Wahlström

4. Elias Storm

18. Niclas Rasck

25. Patrick Amoah

11. Daniel Sjölund

Assyriska

Målvakt

1. Erland Hellström

Försvarare

6. Johan Ländin

2. Zoran Manovic

13. Kaspars Gorkss

5. David Durmaz

8. Ghassan Heamed

Mittfält

15. Ibrahim Atiku

14. Charles Sampson

10. Melke Demir

20. Stefan Batan

Anfallare

11. Dani Hamzo

9. Andreas Haddad

22. Darko Lukanovic

16. Kabba Samura

Avbytare

24. Thomas Thudin

4. Pierre Bengtsson

5. David Durmaz

11. Dani Hamzo

22. Darko Lukanovic

Per Lilie