Larsen stannar hela säsongen

Hemligt avtal räddar succédansken: Vi är överens

FOTBOLL

Djurgårdsfansen behöver inte vara orolig att Sören Larsen försvinner utomlands till sommaren.

En hemlig överenskommelse mellan hans agent Ivan Benes och klubbdirektören Bosse Andersson sätter stopp för en flytt.

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
avgjorde igen Djurgårdens danska dynamit, Sören Larsen, har visat sin målfarlighet. Hans målsättning var att göra fem mål på de tolv första matcherna, redan har han gjort sex.

Han leder skytteligan på sex mål efter sju omgångar.

Han är 23 år.

Naturligtvis är Sören Larsen högintressant för flera europeiska klubbar.

Enligt uppgifter till Sportbladet skulle Werder Bremens manager, gamle anfallsstjärnan Klaus Allofs, varit på plats på Stockholms Stadion i går. Men Allofs fick uppenbarligen förhinder för han dök aldrig upp.

Försvinner inte i juli

Djurgårdsfansen behöver dock inte vara oroliga. Enligt Larsens agent Ivan Benes kommer han att lämna Djurgården absolut tidigast i januari 2006.

- Jag har pratat med Bosse Andersson och vi är överens om att Sören ska spela minst hela det här året. Efter det får vi se vad som händer, det är många klubbar som är intresserade av honom, säger Benes till Sportbladet.

Bosse Andersson bekräftar det hemliga, muntliga avtalet som innebär att Larsen inte kommer försvinna under sommarens transferfönster juli/augusti.

- Jo, vi har pratat om det där, säger Andersson.

Enligt vad Sportbladet erfar är en av orsakerna att Larsen gick skadad i stort sett hela förra sommaren och hösten. Djurgården fick aldrig någon användning av honom, därför stannar han hela den här säsongen även om utländska klubbar skulle komma med konkreta erbjudanden.

- Sedan vet man ju aldrig vad som händer i fotboll, säger Ivan Benes. Det kanske kommer en klubb som vill köpa Larsen för en summa Djurgården inte vill tacka nej till. Men då hamnar ju saken i ett annat läge.

Trivs i Djurgården

Sören Larsen gjorde två nya mål när Djurgården besegrade Assyriska med 3-1.

- Jag hade som målsättning att göra fem mål de tolv första matcherna. Nu har jag redan gjort sex. Men det är bara att jobba på, hur många det blir till slut kan man inte ens gissa, säger Larsen..

- Till hösten, när jag har mer matcher i kroppen, ska jag bli riktigt bra, skrattar han.

Sören trivs bra i Djurgården och i Stockholm och utesluter också en flytt till sommaren.

- Jag är jätteglad att spela i Djurgården och bo i den här staden. Det är inte så roligt att hålla på att flytta hela tiden. Man vet ju aldrig vad som händer men jag vill gärna vara kvar i alla fall hela den här säsongen.

Sören Larsen värvades från Bröndby sommaren 2004 har kontrakt till sommaren 2007.

Larsen etta i skytteligan

Robert Laul