”Backlinjen var som en hönsgård”

Linderoth rasar mot sina spelare

FOTBOLL

BORÅS

Hammarbys försvarsspelare fick efter nederlaget mot Elfsborg svidande kritik av sin egen tränare.

- Backlinjen var som en hönsgård, säger Anders Linderoth.

Mittbacken Pétur Marteinsson höll med om att de var dåliga.

- Han använde lite hårda ord, men det tar vi.

Anders Linderoth, tränare Hammarby.

Efter förra veckans urladdning mot Djurgården var det många som väntat sig något helt annat än det som Hammarby presterade mot Elfsborg igår.

Elfsborg var för pigga

Snacket efteråt handlade det dåliga försvarsspelet. Det som brukar fungera bäst i Hammarby, kollapsade för erfarne Hans Berggren och unge Joakim Sjöhages lekstuga.

Fränast i kritiken av försvarsspelet var Anders Linderoth. Han kallade sin backlinje för hönsgård, både inför spelarna paus och till pressen efter matchen.

- Spelarna får reagera hur de vill, det var ju en hönsgård, säger tränaren. Vi har varnat för Hasse Berggren och Sjöhage (Joakim) och ändå fick Hasse Berggren springa som han vill ut och in hela tiden. Våra två erfarna mittbackar hade väldiga problem och blev flyttade både i luftdueller och när de satte fart på marken, säger Anders Linderoth.

För Elfsborg handlade det mycket om en taktiskt triumf.

I Hammarby handlade det mycket om inställningen. Visserligen lyckades mittfältet med Erik Johansson och Mikkel Jensen koppla ett visst grepp om Elfsborg mittfält i den första halvleken, men det räckte inte. Backarna klarade inte av att hålla undan för Elfsborgs pigga, attackerande spelare med Alexandersson, Samuel Holmén, Sjöhage och inte minst suveräne veteranen Berggren i spetsen.

"Jag har inga svar"

- Vi släpper till dem för lätt i första. Mest besviken är jag på att vi inte kommer upp i tacklingar och nickdueller, säger Pétur Marteinsson.

Anders Linderoth kallar backlinjen för hönsgård, vad säger du om det?

- Han får stå för vad han säger och tycker. Men vi var inte koncentrerade och inställningen var inte rätt. Det är klart den sämsta matchen som vi gör.

Tränaren hade varnat er för Berggren/Sjöhage, ändå fick ni inte stopp på dem?

- Jag har inga svar egentligen. Berggren får två chanser gör två mål, den unga killen är snabb och pigg. Men jag tycker inte att de skapade sååå mycket. Men när tiden gick och vi inte gjorde mål kändes det att det inte skulle gå.

Bajen lämnade Borås Arena med en suck och en tung insikt:

- Detta var ett gyllene tillfälle att sätta igång en sådan svit, nu är vi tillbaka på ruta ett, säger Anders Linderoth.

därför förlorade hammarby

Petra Thorén