Öis-attack mot egna brassarna

Ailton och Paulinho kritiseras - av sina medspelare: Nu är måttet nästan rågat

1 av 2
Paulinho Gör sin fjärde säsong i Öis. Allsvenska matcher: 72 Mål: 29
FOTBOLL

GÖTEBORG

Efter derbyt riktar Örgrytes målvakt Dick Last kritik mot lagets brassar.

Han anser att deras samarbete fungerar dåligt och bidrar till att försvaret blir utsatt för kontringar.

- En forward ska vara egoistisk, men måttet är nästan lite rågat nu, säger Last.

- Jag vet att jag borde spela oftare, säger Ailton Almieda.

Örgrytes anfallare Ailton Almeida och Paulinho Guára bjuder ofta på individuell fotbollskonst.

Men nu kräver lagkompisarna att sambarytmerna blandas ut med lite mer svenska arbetartakter.

Kritiken mot brassarna kom upp från fler spelare redan efter förlusten mot Häcken den 8 maj.

I går fungerade samspelet lite bättre, men inte tillräckligt bra och Örgrytes målvakt Dick Last höll inte igen med sina åsikter.

- Det är kritik från min sida och alla måste rannsaka sig själva. Det är två riktigt bra spelare, de måste lära sig att bli duktiga tillsammans. De har stort hjärta och engagemang men det är lite internt att de vill avgöra matcherna själva. I stridens hetta vill de göra en tunnel till och sätta upp den i krysset men ibland är det bättre att spela eller göra ett enkelt mål, säger Dick Last.

Kör ofta fast

Efter gårdagens förlust mot IFK Göteborg handlade eftersnacket mycket om Örgrytes svaga försvarsspel. Ett försvarsspel som måste bli bättre över hela planen - inte minst från anfallet.

Ofta är det Ailton Almeida som kör fast. Han väljer de svåra individuella lösningarna istället för att spela en lagkompis i ett bättre läge.

Vi såg det vid ett par tillfällen i går, inte minst i kring den 20:e minuten i första halvlek.

Talande var i den 21:e minuten när Ailton tar sig fram, har med sig både Nadir Benchenaa och Paulinho men väljer att skjuta.

Få avslut i går

I går hade den brasilianska duon endast tre avslut på mål tillsammans.

- Vi måste försöka komma till avslut oftare så vi får laget på rätt sida. Åker man på kontringar hela tiden orkar inte mittfältet jobba över de stora ytorna. Uusimäki slet som en hund på mitten i dag, säger Dick Last.

Ailton är medveten om kritiken mot hans sätt att spela.

- Jag måste blir bättra på att spela i rätt tid. Ibland glömmer jag av att spela och måste förbättra det. Men jag tränar på det. Det känns bra när jag dribblar och jag har bra teknik för det, men ibland måste jag spela, säger han.

Har förståelse

Öis tränare Zoran Lukic anser inte att Ailtons ibland egoistiska insatser är ett större problem, men att det är någonting man jobbar på.

- Han kommer från ett land där det belönar sig och uppskattas att trixa och mixa. Man ändrar inte på hans personlighet över en natt, men vi talar om det med honom. Det är ett pris vi är beredda betala, säger Zoran Lukic.

Petra Thorén