Bajen får nobben – Svensson flyttar hem

”Vår förhoppning är att han ska debutera den 4:e juli”

FOTBOLL

Hammarby blir blåsta på Mathias Svensson, 31.

Mycket talar för att Englands-proffset väljer spel i sin förra klubb Elfsborg.

- Vår förhoppning är att han ska debutera den 4:e juli, samtidigt som Anders Svensson, säger klubbdirektören Tomas Nyberg till Radiosporten.

Mathias Svensson.

Sportbladet kunde i fredags avslöja att Mathias Svensson står högt upp på Hammarbys önskelista. Bajen har stora problem med målskyttet och Svensson skulle vara en drömlösning.

Men nu ser affären ut att spricka.

Elfsborgs klubbdirektör Tomas Nyberg har träffat Svensson och mycket talar för att anfallaren flyttar hem till Borås.

- Det ligger speciella värden i att ta tillbaka en kapacitet som Mathias. Han är bygdens son och har ännu aldrig spelat allsvenskt. Det skulle förstås vara väldigt roligt att få hit honom nu när vi har en ny arena, säger Nyberg till Borås Tidning.

Klausul

Norwichs åkte ur Premier League och i Svenssons kontrakt finns en klausul som säger att han nu får byta klubb för 100 000 pund, motsvarande 1,3 miljoner svenska kronor.

– Det fasta beloppet är överkomligt, säger Thomas Nyberg. Men en sån här affär har också en annan sida, spelarens ersättning.

Det som fortfarande talar för Hammarby är att Mathias Svensson gärna vill återförenas med sin gamle Anders Linderoth.

– Under Anders Linderoth spelade jag min bästa fotboll i karriären. Det är en tränare jag håller väldigt högt, sa Mathias Svensson till Sportbladet i förra veckan.

Pierre Bokvist

ARTIKELN HANDLAR OM